«Έχουμε δει πολλά περισσότερα UFO απ' όσα γνωρίζετε»


Οι ΗΠΑ αναμένεται να αποκαλύψουν περισσότερα στοιχεία από ποτέ για θεάσεις ΑΤΙΑ με αναφορές από πιλότους και καταγραφές δορυφόρων

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που βασανίζουν τους επιστήμονες και κατακτούν την φαντασία του κόσμου είναι το κατά πόσο είμαστε μόνοι σε αυτό το αχανές σύμπαν. Θεάσεις «περίεργων αντικειμένων», ανεξήγητα φαινόμενα ακόμα και… απαγωγές από εξωγήινους πάντοτε εξάπτουν την λαϊκή φιλοσοφία. Ωστόσο, όταν το θέμα εξετάζεται από ένα πρόσωπο υψηλά ιστάμενο, λαμβάνει απευθείας τελείως διαφορετική διάσταση.

Ο Τζον Ράντκλιφ διετέλεσε Διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ (Director of National Intelligence) στο τελευταίο οχτάμηνο της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ από τον Μάιο του 2020. Έτσι, όταν δήλωσε τώρα μιλώντας στο Fox News  ότι πιλότοι και δορυφόροι απ’όλον τον κόσμο έχουν καταγράψει «πολλά περισσότερα» αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας απ’ όσα νομίζαμε ως τώρα, τα λεγόμενά του μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν.

Ως προσκεκλημένος στο κανάλι Fox, ο Ράντκλιφ ρωτήθηκε για μια επερχόμενη κυβερνητική αναφορά σχετικά με «αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα» και αυτός απάντησε ότι η αναφορά θα περιέχει για πρώτη φορά αναφορές για άγνωστες ως τώρα θεάσεις από όλον τον κόσμο.

«Ειλικρινά, υπάρχουν πολύ περισσότερες θεάσεις ΑΤΙΑ απ’ όσες έχουν γίνει ως τώρα γνωστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάποιες από αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί. Και όταν μιλάμε για θεάσεις, μιλάμε για αντικείμενα που έχουν δει πιλότοι του ναυτικού ή της πολεμικής αεροπορίας ή έχουν καταγραφεί από δορυφόρους, τα οποία ειλικρινά επιδίδονται σε ενέργειες που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Κινήσεις που είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν και για τις οποίες δεν έχουμε ακόμα την τεχνολογία. Ή που ταξιδεύουν με ταχύτητα που ξεπερνά κατά πολύ το φράγμα του ήχου χωρίς όμως να δημιουργείται ο αντίστοιχος υπερηχητικός κρότος», τόνισε εξάπτοντας την φαντασία όλων.

«Ήθελα πραγματικά να δημοσιοποιήσω αυτές τις πληροφορίες και να τις αποχαρακτηρίσω πριν ολοκληρωθεί η θητεία μου, αλλά δεν μπορούσαμε να προετοιμάσουμε μια αποχαρακτηρισμένη μορφή των αρχείων που θα μπορούσε να δοθεί στη δημοσιότητα αρκετά γρήγορα», τονίζει.

Η αναμενόμενη αναφορά θα δοθεί στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Ράντκλιφ, όταν ένα εναέριο φαινόμενο αγνώστου ταυτότητα εντοπίζεται, οι αναλυτές προσπαθούν να το εξηγήσουν αρχικά σαν μια πιθανή καιρική ανωμαλία ή κάποιο άλλο κοινό φαινόμενο.


«Πάντα αναζητούμε μια λογική, κοινή εξήγηση. Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν οι αντίπαλοί μας έχουν αναπτύξει τεχνολογίες που είναι λίγο πιο μπροστά από αυτό που νομίζαμε ή ξέρουμε εμείς», αναφέρει ακόμα ο Ράντκλιφ. «Ωστόσο, υπάρχουν περιστάσεις, για τις οποίες δεν μπορούμε να δώσουμε μια καλή εξήγηση», συμπληρώνει.

«Έτσι, εν ολίγοις, υπάρχουν πράγματα που έχουμε παρατηρήσει και είναι πολύ δύσκολο να τα εξηγήσεις – και είναι αρκετά από αυτά στην πραγματικότητα. Θεωρώ ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν πλέον συλλεχθεί και θα δοθούν στη δημοσιότητα ώστε να τα δει ο αμερικανικός λαός», τόνισε.

Όταν η δημοσιογράφος του FOX, Μαρία Μπαρτόμο, τον ρώτησε πού έχουν θεαθεί αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα, ο Ράντκλιφ απάντησε: «Βασικά, σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν θεάσεις από ολόκληρο τον κόσμο».

Και συνέχισε: «Όταν μιλάμε για θεάσεις, το άλλο πράγμα που θα σας πω, είναι ότι δεν μιλάμε για έναν πιλότο ή απλώς για έναν δορυφόρο που είδε κάτι ή κάποια συλλογή εικόνων. Υπάρχουν πάρα πολύ αισθητήρες που έχουν ‘συλλάβει’ αυτά τα πράγματα. Είναι ανεξήγητα φαινόμενα και στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ».

Λίγο πριν την λήξη της θητείας του τον Δεκέμβριο του 2020 ο τότε πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ζητήσει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ να δημοσιοποιήσουν αναφορά για τα UFO εντός 180 ημερών. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας και ορισμένων σχετικών νομοσχέδίων που προέχουν η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης αναφοράς αναμένεται τώρα στις αρχές Ιουνίου.  Η συγκεκριμένη αναφορά εντάσσεται στο πλαίσιο της Intelligence Authorization Act για το 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2017 μια δημοσίευση βίντεο από τους New York Times με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που είχαν καταγραφεί από Αμερικανούς πιλότους της πολεμικής αεροπορίας είχε προκαλέσει «σεισμό» στο πεδίο της μελέτης για την ύπαρξη εξωγήινων. Το Πεντάγωνο είχε επιβεβαιώσει την προέλευση αυτών των βίντεο και μάλιστα τα δημοσιοποίησε επίσημα τον περασμένο Απρίλιο.

Δείτε σχετικά ΕΔΩ: Η ιστορία πίσω από τα πιο αξιόπιστα βίντεο με UFO