Η απόλυτη παράνοια της σέχτας «Love Has Won»


Συνωμοσίες, μια «Μητέρα Θεά» και μια μούμια με γκλίτερ! Η σέχτα Love Has Won αποκαλύπτεται...


Μια περίεργη σέχτα ζούσε σε ένα σπίτι στο Μόφατ του Κολοράντο. Περίπου 10 άτομα μοιράζονταν την ίδια στέγη, ενώ στο κέντρο όλων ήταν η «Μητέρα Θεά» τους. Μέχρι που η Θεά… πέθανε και μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε.

Η αποκάλυψη

Οι αστυνομικοί του σερίφη στην Κομητεία Σαγκαούτσε, όπου βρίσκεται το Μόφατ, στις 29 Απριλίου έλαβαν μια περίεργη κλήση από κάποιον που τους έλεγε ότι ανακάλυψε μια μούμια σε ένα σπίτι όπου ήταν γνωστό ότι κατοικούσαν τα μέλη της σέχτας που αυτοαποκαλούνταν «Love Has Won» (Η αγάπη έχει νικήσει)! Οι αστυνομικοί φτάνοντας στο σπίτι αντίκρισαν το απίστευτο θέαμα: ένα πτώμα ήταν τοποθετημένο στο κέντρο ενός είδους αυτοσχέδιου βωμού, μέσα σε έναν υπνόσακο και τυλιγμένο με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Παράλληλα, οι βολβοί των ματιών έλειπαν και οι άδειες τρύπες ήταν διακοσμημένες με γκλίτερ!

Η ανακάλυψη του πτώματος είναι μόνο μια από τις τελευταίες περίεργες ιστορίες της σέχτας που αυτοαποκαλούνταν «Love Has Won» (Η αγάπη έχει νικήσει).

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι το πτώμα είχε πεθάνει πριν από εβδομάδες, ίσως και μήνα, ενώ φαινόταν να ανήκει σε γυναίκα, αν και η αποσύνθεση ήταν πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Ο ιατροδικαστής στη συνέχεια θα χρειαζόταν να ελέγξει τα οδοντιατρικά στοιχεία, ώστε να πιστοποιήσει την ταυτότητα της σορού.

Όπως αποδείχθηκε τελικά το πτώμα δεν ήταν άλλο από αυτό της «Μητέρας Θεού» της σέχτας, της 45χρονης αρχηγού Έιμι Κάρλσον. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη επτά ατόμων, τα οποία ήταν παρόντα στο σπίτι μεταξύ των οποίων και του Χουάν Καστίγιο, ο οποίος ήταν ο «Πατέρας Θεός» της σέχτας, δηλαδή ένας από τους συντρόφους της Κάρλσον, ο οποίος θεωρείται ότι ανέλαβε την ηγεσία μετά τον θάνατό της.


Τα μέλη που συνελήφθησαν κατηγορούνται τώρα για βεβήλωση νεκρού καθώς και για κακοποίηση ανηλίκων καθώς στο σπίτι βρέθηκαν ένα 13χρονο κορίτσι και ένα 2χρονο αγόρι.

Η σέχτα «Love Has Won» και η …Μητέρα Θεός

Αν και λίγα πράγματα είναι γνωστά για την αρχή της σέχτας «Love Has Won» θεωρείται ότι δημιουργήθηκε στις αρχές του 2000. Η δημιουργός της δεν ήταν η Έιμι Κάρλον, η μετέπειτα ηγέτης της, αλλά κάποιος άλλος. Η Κάρλσον, η οποία από πολύ νωρίς είχε δείξει μια έφεση στις new age φιλοσοφία, το 2006 και σε ηλικία 30 ετών εγκατέλειψε την δουλειά της στα McDonalds, τον σύζυγό της και τα παιδιά της και εντάχθηκε στη σέχτα. Με κάποιο τρόπο κατάφερε να αναρριχηθεί στην «εξουσία» και να γίνει η «Μητέρα Θεός» της σέχτας.

Τα μέλη της σέχτας θεωρούσαν ότι η Κάρλσον ήταν 19 δισεκατομμυρίων ετών και είχε δημιουργήσει τον κόσμο. Παράλληλα, η ίδια υποστήριζε ότι είχε μετεμψυχωθεί 534 φορές και ότι στην πραγματικότητα αυτή κρυβόταν πίσω από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας. Υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι ήταν ο Ιησούς και έλεγε ότι θυμόταν ακόμα τη στιγμή που είχε σταυρωθεί, ότι ήταν η Ιωάννα της Λοραίνης, η Κλεοπάτρα και ακόμα και η… Μέριλιν Μονρόε! Παράλληλα, είχε υπάρξει η βασίλισσα της χαμένης ηπείρου Λεμουρία, η οποία υποτίθεται ότι έχει βυθιστεί κάπου στον Ινδικό Ωκεανό (η ύπαρξη αυτής της ηπείρου δεν έχει αποδειχθεί ποτέ).

Αν και πνευματικά ήταν μεγαλύτερη και από τη Γη, στη σημερινή της μορφή η Κάρλσον υποστήριζε ότι ήταν κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έλεγε πως μιλούσε με το πνεύμα του ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια ήταν ο Αρχάγγελος Ζαδκιήλ. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα είχε επίσης ενστερνιστεί την θεωρία της QAnon περί ύπαρξης σέχτας παιδόφιλων σατανιστών που ελέγχει τον κόσμο με την Κάρλσον να υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο.

Η Κάρλσον πέρα από την ισχυρή θέση που έδινε στην ίδια κατά τα άλλα κήρυττε ένα μείγμα ρευστών θεολογικών αντιλήψεων, οι οποίες ήταν ένα μείγμα φιλοσοφίας Νέας Εποχής, θεωριών συνωμοσίας και μεσσιανικής φιλοσοφίας. Τα μέλη της σέχτας θεωρούν ότι ο κόσμος διοικείται από μια μυστική ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον πλανήτη σε μια κατάσταση πνευματικής ύπνωσης. Στο πλευρό της η Κάρλσον είχε πάντα έναν «Πατέρα Θεό», ο οποίος ήταν κατά κάποιον τρόπο βοηθός της. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν δίπλα της ο Χουάν Καστίγιο.

Παρόλο που η Κάρλσον έφυγε πλέον από τη ζωή, τα μέλη της σέχτας της πιστεύουν ότι συνεχίζει να υπάρχει σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο και ότι σίγουρα θα κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί: να οδηγήσει 144.000 ανθρώπους στην «πέμπτη διάσταση». Ο αριθμός 144.000 δεν είναι καθόλου τυχαίος καθώς θεωρείται ιερός σε πολλές θρησκείες. Στον Χριστιανισμό αντιστοιχεί στους 12.000 εκπροσώπους από κάθε μία από τις 12 φυλές του Ισραήλ, οι οποίες εμφανίζονται στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ παράλληλα δοξολογούν το Θεό κατά τη διάρκεια των γεγονότων που εκτυλίσσονται στην Αποκάλυψη. Τόσοι είναι και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά που θα σωθούν και θα περάσουν στην αιωνιότητα, ενώ τόσοι είναι και οι συγγενείς του Μωάμεθ στο Ισλάμ.

Η Κάρλσον και η ομάδα της διοργάνωναν πολύ συχνά podcast και ανέβαζαν βίντεο στο YouTube μέσα από τα οποία παρουσίαζαν τις θεωρίες τους και προσπαθούσαν να προσελκύσουν νέα μέλη. Παράλληλα, προσπαθούσαν να βρουν χορηγούς και να πουλήσουν τα διάφορα «προϊόντα πνευματικής θεραπείας» που προωθούσαν μέσω διαδικτύου.

Το τέλος

Δεν είναι γνωστό πότε έφυγε από τη ζωή η Κάρλσον αλλά μια φωτογραφία του Καστίγιο στην οποία κρατά στα χέρια του αναίσθητη την Κάρλσον είχε τραβηχθεί στις 14 Απριλίου. Η οικογένεια δυο μέρες μετά κάλεσε το ασθενοφόρο, το οποίο πήγε στο σπίτι στο Μόφατ, ωστόσο ενημερώθηκαν ότι η Κάρλσον δεν βρισκόταν εκεί. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της πάντως κατέληξε ότι η Κάρλσον είχε πεθάνει τουλάχιστον από τον Μάρτιο ή τις αρχές Απριλίου.

Η Κάρλσον δεν έπαιρνε κανένα φάρμακο ή μη φυσική ιατρική θεραπεία και ίσως γι’ αυτό οι «πιστοί» της αρνήθηκαν να την παραδώσουν στους νοσοκόμους του ασθενοφόρου. Νωρίτερα σε ένα από τα καθημερινά livestream που έκαναν, ένα από τα μέλη της ομάδας είχε αναφέρει ότι η Κάρλσον λάμβανε μόνο φυσικές θεραπείες, κυρίως μαριχουάνα και αλκοόλ και γι’ αυτό μάλιστα σε πολλά από τα βίντεο εμφανιζόταν μεθυσμένη και «φτιαγμένη». Ωστόσο, την ίδια στιγμή τα ναρκωτικά απαγορεύονταν για τα υπόλοιπα μέλη της σέχτας.

Σε μια φωτογραφία της που είχε τραβηχθεί πιθανότατα μέχρι και τρεις εβδομάδες πριν πεθάνει, η Κάρλσον εμφανίζεται σκελετωμένη και με δέρμα που έχει πάρει ένα γκρι χρώμα. Η κατάστασή της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πιθανότατα να είχε προκληθεί από την πολύ συχνή χρήση κολλώδη υδραργύρου. Ο κολλώδης υδράργυρος είναι ένα σκεύασμα, το οποίο συχνά χρησιμοποιείται ως διατροφικό συμπλήρωμα και θεωρείται ότι βοηθά τον οργανισμό. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι όντως προσφέρει κάποια ωφέλεια στον άνθρωπο. Αντιθέτως, αν λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ιδίως από στόματος μπορεί να δώσει στο σώμα και τα όργανα μια μπλε-γκρι όψη και να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα ακόμα και οργανική ανεπάρκεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλον τον τελευταίο χρόνο η ομάδα προωθούσε τον κολλώδη άργυρο ως φάρμακο για την Covid-19 με αποτέλεσμα να λάβει προειδοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) γι’ αυτό.

Τα μέλη της σέχτας, αφού έγινε γνωστός ο θάνατος της Κάρλσον, ανήρτησαν την ακόλουθη δήλωση στην σελίδα τους στο Facebook:

«Ευχαριστούμε όλους για την Πλήρη Παράδοση στο Θείο Σχέδιο. Η μαμά θα σας δείξει το επόμενο βήμα στην Καρδιά Σας σε κάθε Παρούσα στιγμή (γράφουν συγκεκριμένα MOMent, κάνοντας μια αναφορά στο mom=μαμά, όπως αποκαλούσαν την Κάρλσον) που θα είστε εκεί άνθρωποι της στιγμής (MOMENTers). Η ομάδα τιμά με σεβασμό την διαδικασία που απαιτείται από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και είμαστε ευγνώμονες για την επιμέλειά τους στην προστασία της Ανθρωπότητας. Η Μαμά αγαπά βαθιά τους δικούς Μας αστυνομικούς όπως Αυτή κάνει για όλα και για κάθε ένα από τα παιδιά Της».

Κατηγορίες κακοποίησης

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα «Love Has Won» έχει απασχολήσει τα μίντια στις ΗΠΑ. Στο παρελθόν πρώην μέλη της ομάδας είχαν εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον τόσο της Κάρλσον όσο και του τωρινού «Θεού Πατέρα», Χουάν Καστίγιο, για κακοποίηση και κακομεταχείριση.


Σύμφωνα με αναφορές πρώην μελών, δεν επιτρεπόταν να κοιμούνται για περισσότερες από πέντε ώρες κάθε βράδυ, ενώ έπρεπε να είναι συνεχώς εύκαιροι ώστε να υπηρετούν την Κάρλσον μέσα στην μέρα.

Παράλληλα, αρκετά βίντεο είχαν έρθει στο φως ενισχύοντας αυτές τις κατηγορίες για κακοποίηση όχι μόνο εναντίον των μελών αλλά και σε ζώα και παιδιά. Σε ένα από αυτά, η Κάρλσον κρατά στα πόδια της ένα μικρό παιδί, το οποίο κλαίει. Η Κάρλσον φωνάζει να βάλουν το παιδί τιμωρία και εμφανίζεται ένα μέλος που παίρνει το παιδί και το κλείνει σε ένα δωμάτιο.

Σε ένα άλλο βίντεο, η Κάρλσον κρατά μια γάτα από τα πόδια της και μετά την σηκώνει στον αέρα από το σβέρκο και την κρατά εκεί κουνώντας την μέχρι που αυτή σταματά να κάνει θόρυβο. Σε άλλο βίντεο ουρλιάζει σε ένα μέλος επειδή της έφερε κεφτεδάκια για φαγητό αντί για κοτόπουλο.

Το ίδιο μέλος στη συνέχεια δέχθηκε αυστηρές επιπλήξεις και από τον Καστίγιο, ο οποίος φαίνεται να είχε έναν ρόλο επιβολής πειθαρχίας στην ομάδα. Έχει καταγραφεί να αποκαλεί τα μέλη «τρελά» και να τους λέει ότι δεν μπορούν να υπηρετούν τον Θεό, αν δεν είναι τρελοί.

Η εκπρόσωπος της ομάδας είχε πάντως αρνηθεί κάθε κατηγορία υπονοώντας ότι τα πρώην μέλη ήταν απλώς «τεμπελήδες» και το είδος του ανθρώπου που «κάθονται όλη μέρα στον καναπέ ή μένουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι».

Την ίδια στιγμή πολλοί συγγενείς μελών της ομάδας είχαν κάνει καταγγελίες στις αρχές υποστηρίζοντας ότι κάνουν πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους με απώτερο σκοπό να τους κλέψουν τα λεφτά.

Ταξίδι ως την Χαβάη

Τον Αύγουστο του 2020 η ομάδα είχε επιχειρήσει να μεταφερθεί από το Κολοράντο στο νησί Καουάι της Χαβάη. Θεωρητικά μετέβησαν εκεί ώστε να βοηθήσουν την Κάρλσον με τις ασθένειές της, υποστηρίζοντας ότι έπασχε από καρκίνο και παράλυση από την μέση και κάτω. Η Κλάρσον καλούσε τα μέλη της να την συνοδεύσουν ώστε να ταξιδέψουν μέσω μιας «πύλης» στη Λεμουρία. Η άποψη περί ύπαρξης της Λεμουρίας συναντάται στη θεωρία της Κοίλης Γης. Σύμφωνα με αυτή, οι Λεμούριοι ζουν εδώ και 12.000 χρόνια κάτω από τη Γη και έχουν δημιουργήσει έναν πολιτισμό ειρήνης και αφθονίας, χωρίς αρρώστιες, γηρατειά ή θάνατο.

Ωστόσο, η Κάρλσον άρχισε να υποστηρίζει ότι είναι η μετενσάρκωση της θεότητας της Χαβάης, Πελέ, κάτι που εξόργισε τους ντόπιους. Για αρκετές μέρες πλήθος κόσμου περικύκλωνε το μέρος όπου έμενε η ομάδα ανάβοντας φωτιές και κάνοντας προσευχές. Ακόμα έριξαν πέτρες και αυγά σε ένα όχημά τους. Έτσι, λιγότερο από ένα μήνα μετά, τον Σεπτέμβριο, ο δήμαρχος του νησιού διαπραγματεύτηκε με την ομάδα ώστε να εγκαταλείψουν το μέρος.


Όταν επέστρεψαν στο Κολοράντο η ομάδα ανασυντάχθηκε και συνέχισε τις συνηθισμένες της εργασίες, ωστόσο φαίνεται ότι η υγεία της Κάρλσον συνέχισε να επιδεινώνεται μέχρι που τελικά οδηγήθηκε στον θάνατο.

Μετά την Μητέρα

Η σέχτα συνεχίζει να λειτουργεί και μετά τον θάνατο της Κάρλσον και την σύλληψη του νέου πλέον ηγέτη της. Τα μέλη της «Love Has Won» συνέχισαν να κάνουν livestream στο κανάλι τους στο YouTube «Daily Energy Update» μέχρι και την περασμένη Τρίτη. Ωστόσο, επρόκειτο κυρίως για μέλη από άλλα σημεία του κόσμου. Τα κύρια μέλη που έμεναν μαζί με την Κάρλσον και η εκπρόσωπος της ομάδας δεν έχουν εμφανιστεί από τότε που έγιναν οι συλλήψεις.

Τα μέλη που ελέγχουν την σελίδα στο Facebook υποστηρίζουν ότι η επίσημη αναφορά της αστυνομίας λέει ψέματα και ότι η Κάρλσον δεν πέθανε πολύ καιρό πριν αλλά μόνο την προηγούμενη νύχτα από τότε που την βρήκαν. Σε ερωτήσεις γιατί το σώμα βρισκόταν σε αποσύνθεση απαντούν «μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε».

Ένα email που διαμοιράστηκε στο γκρουπ του Facebook «LoveHasWon Exposed» από το μέλος Μιγκέλ Λαμπόι, ο οποίος και ανακάλυψε το πτώμα και ειδοποίησε την αστυνομία, αναφέρει ότι ο ίδιος «κατέβασε» την ιστοσελίδα της ομάδας. Πράγματι από την περασμένη Τρίτη, η ιστοσελίδα πλέον δεν λειτουργεί. Επίσης, ανέφερε ότι τα κοινωνικά δίκτυα της ομάδας σιγά σιγά θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είναι διαχειριστής στην σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Τα περισσότερα στοιχεία της σέχτας στο διαδίκτυο είναι στο όνομα του Λαμπόι και αυτό οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι αυτός είναι ο εγκέφαλος που βρίσκεται πίσω από την σέχτα. Ο ίδιος το αρνείται. Όπως αναφέρει είναι κλασική συνήθεια των ηγετών τέτοιων ομάδων να μην εμπλέκουν το όνομά τους σε επίσημα έγγραφα, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ανακαλυφθούν φορολογικές απάτες της ομάδας αυτός θα πρέπει να πληρώσει. Παρόλο που κατέβασε την ιστοσελίδα της ομάδας και κάλεσε την αστυνομία ο Λαμπόι συνεχίζει να δηλώνει ότι πιστεύει ακόμα στην θεϊκή φύση της Κάρλσον.