«Ο Σινάντρα ήταν σίγουρος ότι η Μονρόε δολοφονήθηκε»


Στενός φίλος του θρυλικού τραγουδιστή κυκλοφόρησε βιβλίο για τη ζωή του. Σε αυτό αποκαλύπτει πως ο Σινάντρα δεν πίστεψε ποτέ την επίσημη εκδοχή του θανάτου της ηθοποιού και είχε μάθει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη

Περίπου 60 χρόνια μετά το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε ένα βιβλίο έρχεται να ρίξει και πάλι... νερό στον μύλο των θεωριών για το πώς τελικά έφυγε από τη ζωή η σταρ του Χόλιγουντ. Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στις 4 Αυγούστου 1962 και η επίσημη εκδοχή αναφέρει πως έσβησε από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Ο μάνατζερ και κινηματογραφικός παραγωγός Τόνι Οπεντισάνο όμως έρχεται με ένα βιβλίο για τον Φρανκ Σινάτρα να επαναφέρει τις θεωρίες για δολοφονία της ηθοποιού. Ο Οπεντισάνο υπήρξε στενός φίλος του Σινάτρα και στο βιβλίο του «Sinatra And Me: In The Wee Small Hours» ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής ήταν σίγουρος πως η Μονρόε δολοφονήθηκε. Θεωρούσε πως ο θάνατός της συνδεόταν με τις σχέσεις που διατηρούσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι αλλά και τον αδελφό του, Μπόμπι.

«Ποτέ δεν πίστεψε ότι ήταν μια τυχαία υπερβολική δόση. Ο Φρανκ πίστευε ότι δολοφονήθηκε και δεν το ξεπέρασε ποτέ» αναφέρει ο Οπεντισάνο.

Η... μοιραία συνέντευξη Τύπου

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο η ηθοποιός σκόπευε να δώσει μια συνέντευξη Τύπου και το είχε διαρρεύσει στον Τύπο. Στη συνέντευξη θα ανακοίνωνε την επανασύνδεση της με τον πρώην σύζυγό της, θρύλο του μπέιζμπολ Τζο ΝτιΜάτζιο. Αυτό όμως δεν το γνώριζαν όσοι φοβούνταν ότι θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον αδελφό του.

Ο Τόνι Οπεντισάνο γράφει: «Ο Φρανκ πίστευε ότι αν δεν είχε ανακοινωθεί η συνέντευξη Τύπου, θα ζούσε πολύ περισσότερο». Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή και η συνέντευξη δεν δόθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τον Οπεντισάνο ο Σινάτρα πίστευε ότι η Μέριλιν δεν θα αποκάλυπτε ποτέ κάτι για τους Κένεντι επειδή «είχε ακόμη αισθήματα για τον Τζον». Η ηθοποιός ήταν πάντως πικραμένη από τη στάση των Κένεντι. «Η Μέριλιν είπε στον Φρανκ ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί την απέκοψαν εντελώς μόλις σταμάτησε να κάνει σεξ μαζί τους» αναφέρει το βιβλίο.

Ο Οπεντισάνο γράφει πως λίγες μέρες μετά το θάνατο της ηθοποιού ο δικηγόρος του Σινάτρα, Μίκε Ράντιν, που δούλευε και για την Μονρόε, του είπε ότι ήταν δολοφονία. Παράλληλα κάποιοι άντρες του αφεντικού της Μαφία, Σαμ Τζιανκάνα υποστήριζαν ότι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

«Ο Σινάτρα είχε μάθει από πολλές πηγές την ίδια ιστορία. Η Μονρόε είχε δολοφονηθεί με ένα υπόθετο βαρβιτουρικών και ο Ρόμπερτ Κενεντι ή η Μαφία είχαν εμπλοκή» τονίζει το βιβλίο.

Ο Οπεντισάνο τονίζει ότι το τι πραγματικά συνέβη θα παραμείνει μυστήριο. «Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο θάνατος της Μέριλιν στοίχειωσε τον Σινάτρα έως το τέλος της ζωής του».

Όσο για τους λόγους που έγραψε το βιβλίο για τον θρυλικό τραγουδιστή ανέφερε: «Προσπάθησα να παρουσιάσω το πορτρέτο ενός άντρα που λίγοι γνώριζαν όσο εγώ. Νομίζω ότι γνώριζε πως μια μέρα θα μοιραστώ όλες αυτές τις ιστορίες και θα ήθελε ο κόσμος να γνωρίζει».

Η Μέριλιν Μονρόε ήταν μόλις 36 ετών όταν βρέθηκε νεκρή. Ο Φρανκ Σινάτρα πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1998 σε ηλικία 82 ετών.