Το τέρας του Κεντ: Δολοφόνησε δύο κοπέλες και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 100 πτώματα


Για δεκαετίες οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη δύο δολοφονιών που έγιναν το 1987. Όταν τον εντόπισαν έκαναν μια ακόμα φρικτή αποκάλυψη. Ο 67χρονος ηλεκτρολόγος Ντέιβιντ Φούλερ κακοποιούσε για δεκαετίες πτώματα γυναικών. Από παιδιά ως ηλικιωμένες 100 ετών.

Η βρετανική αστυνομία αποκαλούσε την υπόθεση «οι φόνοι της γκαρσονιέρας». Το 1987 δύο νεαρά κορίτσια δολοφονήθηκαν με διαφορά λίγων μηνών. Τα στοιχεία που βρέθηκαν δεν οδήγησαν στον εντοπισμό του δράστη και η υπόθεση «πάγωσε». Με τα χρόνια να περνούν ο δολοφόνος θεωρούσε πώς θα παρέμενε ατιμώρητος. Σχεδόν 35 χρόνια μετά τα εγκλήματα του η τεχνολογία τον αποκάλυψε και μαζί έφερε στο φως μια ιστορία αδιανόητης φρίκης. Ο ηλεκτρολόγος Ντέιβιντ Φούλερ όχι μόνο είχε δολοφονήσει τα δύο κορίτσια αλλά είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πάνω από εκατό πτώματα γυναικών. Νεκρά παιδιά, έφηβες, ακόμα και μια ηλικιωμένη εκατό ετών.

Οι φόνοι

Η Γουέντι Νιλ και η Κάρολαϊν Πιρς ζούσαν στη μικρή πόλη Τάνμπριτζ Γουελς στο Κεντ. Δεν γνωρίζονταν αλλά η τραγική τους μοίρα ενώθηκαν όταν βρέθηκαν στο δρόμο του Φούλερ. Η 25χρονη Νιλ είχε μετακομίσει σε μια γκαρσονιέρα μετά τον πρόσφατο χωρισμό της. Εργαζόταν σε ένα φωτογραφείο. Το βράδυ της 22ας Ιουνίου 1987 ο φίλος της την άφησε έξω από το μικρό διαμέρισμα. Το επόμενο πρωί βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Την είχαν χτυπήσει πολύ άσχημα, την είχαν βιάσει και τελικά την στραγγάλισαν.


Η 20χρονη Κάρολαϊν Πιρς εργαζόταν σε ένα εστιατόριο. Εξαφανίστηκε στις 24 Νοεμβρίου 1987. Γείτονες κατέθεσαν ότι άκουσαν φωνές έξω από την γκαρσονιέρα που έμενε. Το πτώμα της βρέθηκε τρεις εβδομάδες μετά. Το εντόπισε ένας οδηγός φορτηγού σε ένα κανάλι, περίπου 50χλμ μακριά από το Τάνμπριτζ Γουέλς. Φορούσε μόνο ένα κολάν και τα τραύματα της ήταν παρόμοια με αυτά στο σώμα της Γουέντι. Οι αρχές συνέδεσαν άμεσα τα εγκλήματα.

Στο διαμέρισμα της Γουέντι Νιλς κατάφεραν να εντοπίσουν δύο σημαντικά στοιχεία. Ένα δαχτυλικό αποτύπωμα σε μια τσάντα, και το αποτύπωμα ενός παπουτσιού στο μανίκι μιας λευκής μπλούζας της κοπέλας. Στο κολάν της Κάρολαϊν Πιρς βρέθηκαν ίχνη σπέρματος. Τα στοιχεία δεν βοήθησαν και η υπόθεση δεν προχώρησε.

Όταν πλέον αναπτύχθηκε η τεχνολογία του DNA οι αρχές έβαλαν στη βάση δεδομένων το δείγμα που είχαν βρει στο σπέρμα. Δεν εντοπίστηκε κάποια αντιστοιχία και έτσι βρέθηκαν εκ νέου στο σκοτάδι.

Ο εντοπισμός 

Το 2019 αναπτύχθηκε μια νέα τεχνική σχετικά με τα δείγματα DNA. Ονομάστηκε «οικογενειακό DNA» και επέτρεπε στους ερευνητές να εντοπίσουν κάποιον που έχει συγγένεια με ένα άτομο του οποίου το DNA βρέθηκε σε μια σκηνή εγκλήματος.

«Ήταν απολύτως καταλυτικό. Με αυτή την τεχνική μπορούσε μέσα από τη βάση των 6,5εκατ προφίλ που διαθέτουμε να εστιάσουμε σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων ώστε να καταφέρουμε τελικά να εντοπίσουμε τον δολοφόνο» αναφέρει ο ντετέκτιβ Νόελ ΜακΧιού ο οποίος εργάστηκε στην υπόθεση ως σύμβουλος των αρχών του Κεντ.

Με τη νέα τεχνική και τα στοιχεία που είχε, η αστυνομία κατέληξε σε μια λίστα ανθρώπων και τελικά σε έναν συγκεκριμένο άτομο. Ήταν ο αδελφός του Φούλερ. Συνεχίζοντας την έρευνα τους πάνω στη συγκεκριμένη οικογένεια ανακάλυψαν ότι ο 67χρονος πλέον Ντέιβιντ Φούλερ είχε ιστορικό που ταίριαζε με το προφίλ του δολοφόνου. Από την εποχή που ήταν μαθητής είχε εμπλακεί σε μικροκλοπές και εμπρησμούς. Τη δεκαετία του 1970 συνελήφθη γιατί παρακολουθούσε γυναίκες και τελικά έμπαινε στο σπίτι τους και έκλεβε. Στις αναφορές τον χαρακτήριζαν ηδονοβλεψία και παραβατικό. Εντοπίστηκε στο Χιθφιλντ (Δυτικό Σάσεξ) όπου έμενε με την τρίτη σύζυγο του και τον έφηβο γιό τους.

Η σύλληψη και η φρικτή αποκάλυψη

Στις 3 Δεκεμβρίου 2020 η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Φούλερ και χτύπησε την πόρτα. Ο 67χρονος υποστήριξε ότι δεν ήξερε καλά το Τάνμπριτζ Γουέλς και δεν είχε επισκεφθεί τα μέρη που εργάζονταν τα δύο θύματα.

Το σπίτι του Φούλερ όμως ήταν ένα μικρό μουσείο της ζωής του. Έγγραφα, αποδείξεις, χιλιάδες φωτογραφίες, κινητά τηλέφωνα και σκληροί δίσκοι υπολογιστών. Η αστυνομία απέδειξε όχι μόνο ότι επισκεπτόταν το Τάνμπριτζ Γουελς αλλά το γνώριζε και πολύ καλά. Σε ένα από τα ημερολόγιο του ανέφερε ξεκάθαρα ότι είχε εργαστεί κοντά στο εστιατόριο που δούλευε η Κάρολαϊν Πιρς. Επίσης είχε μείνει για ένα διάστημα στον ίδιο δρόμο με την Γουέντι Νιλ.

Εξετάζοντας τις χιλιάδες φωτογραφίες του η αστυνομία βρήκε μια από το 1987 στην οποία καθόταν μπρούμυτα και φαινόταν το σχέδιο της σόλας του παπουτσιού του. Το συνέκριναν με αυτό που είχε βρεθεί στο πουκάμισο της Γουεντι και ταίριαζε απόλυτα. 'Όταν πλέον του πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA δεν υπήρχε καμία αμφιβολία. Ο Ντέιβιντ Φούλερ ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες της γκαρσονιέρας. Η υπόθεση όμως δεν είχε κλείσει και αυτό που θα αποκάλυπταν στη συνέχεια προκαλεί φρίκη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του βρέθηκε πίσω από ένα ντουλάπι μια μικρή θήκη. Εκεί ο Φούλερ είχε κρύψει τέσσερις σκληρούς δίσκους. Όταν οι αρχές τους ανέλυσαν βρήκαν εκατοντάδες βίντεο. Ο Φούλερ κατέγραφε εικόνες μέσα από τα νοσοκομεία στα οποία εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος. Είχε πάσο για κάθε σημείο και πρόσβαση παντού.


Μετά τα πρώτα βίντεο, που έδειχναν τον Φούλερ απλά να περιφέρεται σε αίθουσες του νοσοκομείο, οι αστυνομικοί είδαν εικόνες από το νεκροτομείο. Το αίμα τους πάγωσε...

Ο Φούλερ κακοποιούσε σεξουαλικά πτώματα και το κατέγραφε με κάμερα (η φωτό προέρχεται από ένα από τα συγκεκριμένα βίντεο). «Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ. Μετά από 33 χρόνια είχαμε φέρει δικαιοσύνη για τις οικογένειες της Γουέντι και της Κάρολαϊν. Όμως τώρα κάποιες άλλες οικογένειες αποκάλυπταν ότι οι αγαπημένοι τους είχαν στερηθεί από τον Φούλερ τη μετά θάνατο αξιοπρέπεια» αναφέρει ο ΜακΧιού.

Από το 1989 ο Ντέιβιντ Φούλερ εργαζόταν σε δύο νοσοκομεία του Κεντ. Με το πάσο του μπορούσε να επισκέπτεται τα νεκροτομεία. Μετέφερε τα πτώματα στο σημείο που γίνονταν οι νεκροψίες και δεν υπήρχαν κάμερες και τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Είχε κακοποιήσει πάνω από 100 πτώματα γυναικών. Τα ονόματα τους τα είχε καταγράψει σε ένα μικρό ημερολόγιο το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του.

Κάποιες φορές επέστρεφε για το ίδιο πτώμα 2-3 φορές. Κακοποιούσε σεξουαλικά νεκρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένες. Στο σπίτι του επίσης εντοπίστηκε μια συλλογή με εκατοντάδες φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Για πάντα στη φυλακή

Μετά τη σύλληψη του ο Φούλερ επιχείρησε να βρει ελαφρυντικά για τον εαυτό του. Τελικά, με τη δική να βρίσκεται σε εξέλιξη, ομολόγησε τα πάντα και αποδέχθηκε τα εγκλήματα του. Στις 15 Δεκεμβρίου 2021 η δικαστής ανακοίνωσε την ποινή του τονίζοντας: «Υπάρχει τόσο μεγάλη λύπη στην κοινότητα για αυτά που έκανες. Οι πράξεις σου πάνε αντίθετα σε κάθε τι σωστό και ανθρώπινο. Είναι αδιανόητες. Δεν είχες κανέναν σεβασμό στην αξιοπρέπεια των νεκρών. Σκότωσες δύο νεαρές κοπέλες που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους και μετά έγινες ένα αρπακτικό που επέλεγε τα θύματα ανάμεσα στους νεκρούς. Μέσα στον κρυφό κόσμο των νοσοκομειακών νεκροτομείων εσύ κυκλοφορούσες ελεύθερος να δράσεις απλά επειδή είχες την κάρτα σου. H ανηθικότητα των πράξεων σου δείχνει ότι η συνείδηση σου είναι νεκρή. Η ποινή που θα σου επιβάλω σημαίνει ότι θα περάσει κάθε πέρα της υπόλοιπης ζωής σου στη φυλακή».Ο Φούλερ καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια συν 12 χρόνια. Θα πεθάνει στο κελί.

Το 2007 ο πατέρας της Γουέντι Νιλ είχε δηλώσει: «Θα έρθει μια μέρα που κάποιος θα μου χτυπήσει το κουδούνι και θα μου πει: Τον πιάσαμε. Τότε θα γιορτάσουμε ειδικά αν μπει στη φυλακή για πολύ μεγάλο διάστημα». Η μέρα ήρθε αλλά κάποιες άλλες οικογένειες «στοιχειώθηκαν» από τις φρικτές αποκαλύψεις για τον Φούλερ.