Γιασμίνα Αλί: Από την Καμπούλ στις ερωτικές ταινίες


Η 28χρονη, η οποία στην ερωτική βιομηχανία παρουσιάζεσαι ως η μοναδική Αφγανή σταρ, μιλάει για την απόφαση της να δουλέψει στον συγκεκριμένο χώρο, τους Ταλιμπάν και την οικογένεια της που σκόπευε να τη δολοφονήσει


Η Γιασμίνα Αλί (Yasmeena Ali) είναι ένα 28χρονο κορίτσι που εργάζεται στη βιομηχανία των ερωτικών ταινιών. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις συναδέλφους της είναι το βιογραφικό της. Η Γιασμίνα γεννήθηκε στην Καμπούλ και είναι, αν όχι η μοναδική, σίγουρα η πιο δημοφιλής πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών από το Αφγανιστάν. Τα βίντεο της έχουν εκατομμύρια views με την ίδια όχι μόνο να μην κρύβει την καταγωγή της αλλά και να την... πουλάει με επιτυχία.

Η 28χρονη μίλησε στην εφημερίδα New York Post για το πώς από το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν βρέθηκε να κάνει καριέρα στην ερωτική βιομηχανία.

«Όσο ζούσαμε στην Καμπούλ ένιωθες την καταπίεση. Περπατούσες στο δρόμο και έβλεπες να χτυπούν ανθρώπους γιατί παραβίασαν τους κανόνες του είχαν βάλει οι Ταλιμπάν» λέει. Η οικογένεια της αποφάσισε να μεταναστεύσει και στις αρχές του 2000 μετακόμισαν στην Αγγλία. Ο πατέρας της κατάφερε να εξασφαλίσει άσυλο επειδή παρείχε υπηρεσίες μετάφρασης σε Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες που μάχονταν στη Μέση Ανατολή.

Η... απελευθέρωση

Σε εφηβική ηλικία πλέον και σε μια εντελώς διαφορετική χώρα η Γιασμίν απελευθερώθηκε. Η γνωριμία της με τον φωτογράφο Ντέιβιν Κοέν λειτούργησε ως η ευκαιρία για να δραπετεύσει από την οικογένεια της. Έζησαν μαζί και στη συνέχεια παντρεύτηκαν. Η οικογένεια της την αποκήρυξε καθώς δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι ζει με έναν άντρα εβραϊκής καταγωγής.

Μέσα από τη νέα ζωή της η Γιασμίνα γνώρισε τη σεξουαλικότητα που ήταν κάτι απαγορευμένο στην οικογένεια της. «Η ζωή μου άλλαξε σε κάθε επίπεδο. Ντυνόμουν διαφορετικά, έτρωγα διαφορετικά. Τότε αγκάλισα και τη σεξουαλικότητα μου. Πριν δεν μπορούσα να αυνανιστώ. Δεν μπορούσα να φτάσω στην κορύφωση. Μετά από μήνες προσπαθειών κατάφερα να φτάσω στην κορύφωση. Ο πρώτος οργασμός λειτούργησε απελευθερωτικά. Με βοήθησε να χαλαρώσω και να δοκιμάσω διάφορα πράγματα» αναφέρει σε podcast το οποίο συμμετείχε.

Η είσοδος στην ερωτική βιομηχανία

Η απελευθέρωση την οδήγησε σε πειραματισμούς και νέες εμπειρίες. Όταν της έκαναν πρόταση να συμμετάσχει σε ερωτική ταινία είπε «ναι». Παραδέχεται βέβαια πως τα χρήματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να συνεχίζει να εργάζεται στον χώρο. «Αυτό που με εξέπληξε όταν ξεκίνησα να δουλεύω στις ερωτικές ταινίες ήταν πόσο καλά πληρώνονταν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές τους. Σε άλλους επαγγελματικούς τομείς συμβαίνει συχνά γυναίκες με περισσότερα προσόντα και εμπειρίες να πληρώνονται λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους και μην απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό» τονίζει.

Συμβόλαιο θανάτου

Το 2020 βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας όχι λόγω της δουλειάς της αλλά της οικογένειας της. Ο πατέρας της και ο εξάδελφός του συνελήφθησαν με την υποψία ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία της επειδή ντρόπιασε την οικογένεια με την ενασχόλησή της με την ερωτική βιομηχανία και με τον γάμο της με έναν Εβραίο.

Ο πατέρας της Γιασμίν, Μοχάμεντ Πάτμαν, φέρεται να ταξίδεψε στη Σλοβακία το 2018 επιχειρώντας να την εντοπίσει. Ένας επαγγελματίας εκτελεστής φέρεται να έχει ομολογήσει ότι θα έπαιρνε 70.000 δολάρια για να δολοφονήσει την 28χρονη. Πλέον έχει ξεκινήσει η νομική διαδικασία για την έκδοση του Πάτμαν και του εξαδέλφου του στη Σλοβακία.

Η Γασμίν λέει πως πλέον δεν έχει καμία επαφή με μέλη της οικογένεια της. «Δεν έχω καμία επαφή με την οικογένειά μου και έτσι δεν μου έχουν πει κατά πρόσωπο πώς νιώθουν για την τωρινή μου καριέρα. Οι γονείς μου προσπαθούσαν πάντα να με φοβίσουν, χρησιμοποιώντας απειλές για τον Θεό, την κόλαση, διάφορες τιμωρίες. Ο πατέρας μου είχε απειλήσει να με σκοτώσει εάν εγκατέλειπα ποτέ το Ισλάμ, καθώς θα αμαύρωνα τη θρησκεία μου, την αφγανική κουλτούρα και την τιμή της οικογένειάς μου» τονίζει.

«Οι Ταλιμπάν είναι υποκριτές»

Στην πατρίδα της οι Ταλιμπάν έχουν αναλάβει και πάλι την εξουσία επιβάλλοντας αυστηρή Σαρία. H Γιασμίν λέει ότι είναι υποκριτές που καταπιέζουν τις γυναίκες. «Πολλοί από τους Ταλιμπάν βλέπουν ερωτικές ταινίες. Κάποιοι κρυφά, άλλοι όχι και τόσο. Την ίδια ώρα  καταπιέζουν συνεχώς τις γυναίκες και καταπνίγουν τη σεξουαλικότητά τους. Τα φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι μόνιμα. Οι γκέι στην χώρα δεν μπορούν να εκφράσουν τη σεξουαλικότητα τους υπό τον φόβο ότι θα τους δολοφονήσουν. Οι σεξουαλικά καταπιεσμένες κοινωνίες αναπτύσσουν εμμονές. Αν δει κανείς από που έρχονται τα περισσότερα views... θα διαπιστώσει ότι έρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ινδία».

«Αυτή είναι η ζωή μου και κάνω ό,τι μου αρέσει»

Η «μοναδική Αφγανή πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών» λέει πως γνωρίζει ότι στο Αφγανιστάν τη μισούν και δεν την αποδέχονται. «Δεν θέλουν η χώρα να συνδέεται με ερωτικές ταινίες. «Θεωρούν ότι το σώμα μου τους ανήκει και μπορούν να αποφασίζουν τι θα κάνω με αυτό. Θεωρούν ότι δεν έχω δικαίωμα να το δείχνω. Σε τελική ανάλυση όμως, αυτή είναι η δική μου ζωή και δεν με νοιάζει πώς αισθάνονται οι άλλοι για την καριέρα μου. Ακολουθώ την καρδιά μου και κάνω ό,τι μου αρέσει επειδή αυτή είναι η δική μου ζωή, το δικό μου σώμα, τα δικά μου δικαιώματα», τονίζει η 28χρονη, η οποία πλέον δηλώνει άθεη.

Όσο για το γεγονός ότι στη δουλειά της πειραματίζεται, η ίδια υποστηρίζει ότι δεν είναι θέμα εμπορικότητας. «Πάντα ήμουν ένα επαναστατικό πνεύμα. Το ένστικτο μου μού λέει να πάω απέναντι σε οτιδήποτε προσπαθεί να με καταπιέσει» τονίζει.