Ένας μυστικός πράκτορας του FBI αποκαλύπτει!


Ο Σκοτ Μπ. κατάφερε να παρεισφρήσει σε συμμορίες και ακροδεξιές οργανώσεις. Έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του και έσωσε εκατοντάδες άλλες. Όπως λέει «τα σκατά που είδα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ»

Το καλοκαίρι του 2021 ο 50χρονος Σκοτ Μπ. αποσύρθηκε από το FBI. Για πάνω από δύο δεκαετίες εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας σε υποθέσεις συμμοριών, ακροδεξιών οργανώσεων και εγχώριας τρομοκρατίας. Δούλεψε πάνω σε δεκάδες υποθέσεις υποδυόμενος τον νεοναζί, τον μπράβο ή τον πληρωμένο δολοφόνο. Μήνες μετά την αποχώρηση του από το «Γραφείο» ο 50χρονος προσπαθεί, ανεπιτυχώς όπως λέει, να αφήσει πίσω του τα όσα βίωσε και προειδοποιεί πως «την επόμενη 11η Σεπτεμβρίου είναι πιθανό να την ενορχηστρώσουν τα παιδιά μας».

Ο Σκοτ μίλησε στο περιοδικό Rolling Stone και ξεκίνησε την αφήγηση από ένα περιστατικό το Χάλογουιν του 2019 με θύμα έναν τράγο. Είχε καταφέρει να παρεισφρήσει σε μια ακροδεξιά οργάνωση με το όνομα «Η Βάση» και βρέθηκε στο παγωμένο δάσος της Τζόρζια. Για να μπει στην οργάνωση προσποιήθηκε τον νεοναζί. Το κωδικό του όνομα στην «Βάση» ήταν Χλωμό Άλογο και ήταν ειδικός στη μάχη σώμα με σώμα.

Ο Σκοτ μαζί με άλλα έντεκα μέλη της «Βάσης» περπατούσαν μέσα στο δάσος. Δεν ήξερε τους περισσότερους της ομάδας. Κάποιοι είχαν ταξιδέψει τεράστιες αποστάσεις για να συμμετέχουν σε αυτή την αποστολή, μια τετραήμερη εκπαίδευση στις αντάρτικες τακτικές. «Ένας νεαρός που αποκαλούνταν ZoomGnat ήταν άγρυπνος για δύο μέρες. Έπινε χάπια και Red Bull και οδήγησε χωρίς στάση από το Τέξας για να έρθει στην αποστολή», τονίζει ο Σκοτ.

Κανείς δεν χρησιμοποιούσε το πραγματικό του όνομα, μόνο παρατσούκλι. Ο Pestilence, ο PunishSnake, ο BigSiege, κτλ. Κάποιοι ήταν πρώην στρατιωτικοί με εκπαίδευση στα όπλα και τα σαμποτάζ και κάποιοι άλλοι αυτοδίδαχτοι που περνούσαν τη ζωή τους πυροβολώντας στόχους στο δάσος και ολοκληρώνοντας φανταστικές αποστολές.

Περπατούσαν αρκετή ώρα μέσα στη βροχή και όταν αυτή σταμάτησε το δάσος ήταν γεμάτο λάσπη και ομίχλη. Έφτασαν σε ένα άνοιγμα και ξεκίνησε το τελετουργικό. Τα μέλη της ομάδας στήθηκαν κυκλικά και άναψαν πυρσούς. Τραγούδησαν ύμνους και ετοιμάστηκαν για τη θυσία. Το θύμα τους ήταν ένα τρομαγμένο κριάρι που είχαν αρπάξει από μια φάρμα. Το αίμα του θα έρρεε ως ένας όρκος αφοσίωσης της ομάδας στον σκοπό, την εξολόθρευση των Εβραίων, των μαύρων και τον ομοφυλόφιλων. Αυτοί ήταν κάποιοι από τους εχθρούς της «Βάσης».

Οι άντρες φορούσαν κουκούλες και μάσκες, το κριάρι ήταν μούσκεμα και δεν σταματούσε να αφοδεύει. Ο άντρας που θα έκανε τη θυσία, αυτός με το κωδικό όνομα Elsen, σήκωσε τη ματσέτα και αφού δίστασε για λίγο, χτύπησε το ζώο στο λαιμό.

Ο Elsen περίμενε ότι το χτύπημα του θα αποκεφάλιζε το ζώο και η θυσία θα ολοκληρωνόταν με ζητωκραυγές. Είχε όμως απλά τραυματίσει το κριάρι που σφάδαζε. Τελικά κάποιος είπε να το πυροβολήσουν. Ο Elsen έβγαλε το πιστόλι του και του έριξε στο κεφάλι. Όταν το έκανε κοίταζε αλλού.

Ακόμα και όταν δέχθηκε τη σφαίρα το ζώο συνέχισε να κουνιέται, σαν να κορόιδευε τον θυσιαστή του. Ο Elsen πυροβόλησε και πάλι και η θυσία ολοκληρώθηκε.

Στην συνέχεια έκοψαν τον λαιμό του ζώο και γέμισαν με το αίμα του ένα δισκοπότηρο. Άναψαν φωτιά, κάθισαν γύρω της και ήπιαν όλοι μια γουλιά. Το σκηνικό ήταν σουρεαλιστικό και θύμιζε ταινία.

«Όταν έφτασε σε εμένα το ποτήρι το αίμα είχε σχεδόν παγώσει. Το άγγιξα απλά στα χείλη μου. Ένας δίπλα μου άρχισε να ξερνάει. Όχι απλά να κάνει εμετό αλλά να τον εκτοξεύει παντού. Θεούλη μου σκέφτηκα, κοίτα κάτι τύπους που εκπαιδεύονται για να προκαλέσουν χάος. Είχα μαζί μου ένα κασετόφωνο και κατέγραψα τα πάντα» λέει ο Σκοτ.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του στη «Βαση» τράβηξε και πολλά βίντεο με τα μέλη να κρατούν τεράστια όπλα και να μιλούν για τα σχέδια τους. «Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι τι θα συμβεί αν αυτά τα άτομα καταφέρουν να υλοποιήσουν αυτά που σχεδιάζουν», τονίζει.

Τα τελευταία χρόνια η εγχώρια τρομοκρατία στις ΗΠΑ είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι «τρέφουν» το μίσος και την ψυχοπάθεια τους στο διαδίκτυο, οργανώνονται και σχεδιάζουν δολοφονίες και καταστροφές.

Ο Σκοτ βγάζει το κινητό του και δείχνει μια φωτογραφία ενός πολύ λεπτού νεαρού με αστείο κούρεμα. «Αυτός είναι ο Ντιλαν Ρουφ. Σκότωσε εννέα άτομα σε μια εκκλησία. Αυτός είναι ο Πάτρικ Κρούσιους, σκότωσε 23 σε ένα πολυκατάστημα στο Τέξας. Οπότε μην σκεφτείτε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι μπορείτε να διαβάσετε αυτά τα παιδιά από το πώς φαίνονται στα social media».

Δείχνει επίσης ένα meme που κυκλοφορεί στο ακροδεξιό κομμάτι του διαδικτύου. Είναι μια αφίσα με πρόσωπα. Οι... άγιοι της τρομοκρατίας. Στην κορυφή βρίσκεται ο... Άγιος Μπρέιβικ, ο Νορβηγός ψυχοπαθής που σκότωσε συνολικά 77 άτομα. Από κάτω του ο Μπρέντον Τάραντ που δολοφόνησε 51 ανθρώπους σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία. Τρίτος ο Ρόμπερτ Μπόουερς που σκότωσε 11 άτομα σε μια συναγωγή στο Πίτσμπεργκ.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που είναι πολύ διαδεδομένη στους κύκλους των νεοναζί, στη βάση της έχει το σχόλιο: «Θα τα καταφέρεις να μπεις στις πρώτες θέσεις στη μάχη για λευκή επιβίωση;».


«Δεν θα πω ψέματα. Ίδρωσε ο κώλος μου»

Όπως λέει ο ίδιος ο Σκοτ η εμφάνιση του έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους μυστικούς αστυνομικούς. Με ύψος δύο μέτρα, βάρος 120 κιλά και τατουάζ, όπως λέει ο ίδιος «κανείς δεν σκέφτεται ότι είμαι στο FBI».

Τονίζει όμως ότι η δουλειά του μυστικού είναι κάτι πολύ σκοτεινό. «Αυτό που κάνω δεν είναι απλά να υποδύομαι έναν ρόλο. Αν απλά υποδύεσαι θα σκοτωθείς. Όταν ήμουν εκεί έξω ήμουν ο πιο σκοτεινός εαυτός μου. Συναναστρέφομαι με μηχανόβιους που χτυπάνε με σφυριά τα θύματα τους, με ρατσιστές γκάνγκστερ που εκπορνεύουν κορίτσια φορώντας την κουκούλα του "Άρειου αγγέλου". Αν δεν έπαιζα αμερικάνικο ποδόσφαιρο όπου γνώρισα και έκανα πολλούς μαύρους φίλους ίσως να είχα κι εγώ παρόμοιες απόψεις» λέει πίνοντας Jack Daniels και χαμογελώντας προσθέτει: «Μπα όχι, δεν είμαι τόσο μεγάλος βλάκας».

Στο FBI υπάρχουν περίπου 600 μυστικοί πράκτορες. Πολλοί από αυτούς όμως είναι βοηθητικοί. Ετοιμάζουν έγγραφα, φτιάχνουν προφίλ και στοιχεία που θα στηρίξουν την ιστορία των πρακτόρων. Συνήθως δεν δουλεύουν σε πολλές υποθέσεις. Ίσως να υπάρχουν 50 άτομα σε όλη τη χώρα με πέντε αποστολές και πάνω.

Με το παρουσιαστικό του ο Σκοτ δούλευε μόνο σε συγκεκριμένου τύπου υποθέσεις. «Κανείς δεν θα με έστελνε να ερευνήσω ένα έγκλημα σε μια εταιρία» τονίζει γελώντας.

Του ανέθεταν όλες τις βρόμικες αποστολές και μάλιστα κάποιες φορές δούλευε παράλληλα διαφορετικές υποθέσεις. Κατάφερε να παρεισφρήσει στην συμμορία «Outlaws», τους μεγάλους αντιπάλους των «Hell's Angels». Σε αυτή αποστολή έστειλε 16 άτομα στη φυλακή για όπλα, ναρκωτικά, επιθέσεις και εκβιασμούς.

Πριν από μια μεγάλη συμφωνία για ναρκωτικά τον κάλεσαν σε ένα μπαρ στη Μασαχουσέτη. Ο Σκοτ είχε μαζί του μια μικρή κάμερα και έναν κοριό. Τον απείλησαν με όπλο και τον διέταξαν να γδυθεί.

«Δεν θα πω ψέματα. Ίδρωσε ο κώλος μου. Γδύθηκα και έψαξαν τα πάντα αλλά δεν βρήκαν την κάμερα. Όταν τελείωσαν τους είπα: Άντε γαμηθείτε καργιόληδες αύριο θα σας γδύσω εγώ».

Μια ξεχωριστή υπόθεση στην οποία επίσης εργάστηκε ήταν αυτή με το κωδικό όνομα «Pacific Justice». Ένα διεφθαρμένος σερίφης πωλούσε ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα και προστασία. Το μέγεθος της διαφθοράς ήταν απίστευτο. Είχε φτάσει μέχρι κυβερνητικά στελέχη καθώς στην περιοχή όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. «Καθόμουν με έναν συγγενή του σερίφη έναν βράδυ όταν σήκωσε ένα δίκανο και με σημάδεψε. Αν μάθω ότι είσαι με τον νόμο, είσαι νεκρός μου είπε. Όταν μετά από μήνες τον συνέλαβα υποστήριξε ότι με είχε καταλάβει από την αρχή. Τότε γιατί μου πουλούσες κοκαΐνη για έναν χρόνο, τον ρώτησα. Γιατί σε συμπαθούσα, απάντησε» θυμάται ο Σκοτ.

«Οι ηλίθιοι σκοτώνουν ανθρώπους συνέχεια»

Μιλώντας για την Κου Κλουξ Κλαν και το ρατσιστικό μίσος εξιστορεί ένα περιστατικό με ένα μέλος της οργάνωσης. «Πίναμε ουίσκι ένα βράδυ σε ένα μπαρ όταν μου εξήγησε τη θεωρία του διπλού σπόρου. Στον Παράδεισο ήταν ο Αδάμ, η Εύα και ο Άβελ. Ήταν ο γιός του Αδάμ. Τότε ήρθε το φίδι με τον απαγορευμένο καρπό. Ο καρπός ήταν το γεγονός ότι το φίδι κοιμήθηκε με την Εύα. Το φίδι, που ήταν ο Σατανάς, είναι ο πατέρας του Κάιν και των λασποανθρώπων, δηλαδή των Εβραίων. Και έτσι δημιουργήθηκαν οι μαύροι, οι γκέι, οι κομμουνιστές και οι ασιάτες. Είναι όλοι σπορά του Σατανά. Οι Χριστιανοί μπορούν να τους σκοτώσουν και δεν είναι αμαρτία καθώς είναι δημιουργήματα της κόλασης και δεν έχουν ψυχή» λέει ο Σκοτ. Μέσα στα χρόνια τα «δημιουργήματα της κόλασης» εμπλουτίζονταν. Τα ονόματα άλλαζαν όπως και οι κανόνες.

O 50χρονος πρώην πράκτορας θυμάται την περίπτωση της οργάνωσης «Aryan Nation» στο Τένεσι. Νεοναζί που πουλούσαν όπλα και ναρωτικά και εκπόρνευαν κορίτσια. Δεν είχαν πρόβλημα να παίρνουν λεφτά από μαύρους και λατίνους. «Από τη μία είχαν αυτό το χριστιανικό προφίλ και από την άλλη έσπρωχναν τόνους ναρκωτικών. Θυμάμαι μιλούσα μαζί τους και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί μισούν τόσο πολύ τους μαύρους. Μου έλεγαν επειδή είναι τεμπέληδες και ζουν εις βάρος της χώρας. Όταν τους ρωτούσα πως ζουν οι ίδιοι, μου έλεγαν ότι μένουν με τη μάνα της φίλης τους και δεν έχουν σταθερή δουλειά. Ήταν ακριβώς αυτό που περιέγραφαν» λέει ο Σκοτ. Στην υπόθεση του «Aryan Nation» δούλεψε περίπου 18 μήνες και τελικά έγιναν πάνω από 50 συλλήψεις.

Μιλώντας για μια ακόμα τρομακτική του εμπειρία περιγράφει ένα σκηνικό στο Σκότσμπορο της Αλαμπάμα όταν είχε παρεισφρήσει στην Κου Κλουξ Κλαν. «Ήμασταν σε ένα χωράφι. Μου είχαν δέσει τα μάτια και μου είπαν να γονατίσω. Από πάνω μου στεκόταν ένας "μάγος" με πράσινη κουκούλα» θυμάται. Τελικά το πρόβλημα ήταν η μουσική που έπαιζε σε συγκεντρώσεις της ΚΚΚ. «Δεν μπορείς να παίζεις Χέντριξ για την Κλαν» του είπαν.

Σε μια από τις συναντήσεις της οργάνωσης ο Σκοτ γνώρισε ένα άτομο το οποίο του τράβηξε την προσοχή. «Πόσταρε στο Facebook φωτογραφίες από συναγωγές και έλεγε ότι θα κάνει κάτι μεγάλο. Κανόνισα να τον συναντήσω με τη δικαιολογία ότι θα είμαι το άτομο που θα τον βοηθήσω να βρει όπλα ή εκρηκτικά. Ήταν η εποχή που ο Ντίλαν Ρουφ δικαζόταν για το δικό του έγκλημα. Συναντηθήκαμε στις 12 Ιανουαρίου 2017. Τον έλεγαν Μπέντζι ΜακΝτόουελ και μου είπε ότι θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο με τον Ρουφ αλλά πιο μεγάλο. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι από αυτούς τους λούζερ, τους άπειρους αυτούς ηλίθιους. Ένα βράδυ όμως με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει όπλο και σφαίρες. Του πήγα ένα το οποίο δεν δούλευε. Ήταν έτοιμος να δράσει. Είχε πληροφορίες για μια συγκέντρωση σε έναν ναό που θα πήγαιναν οικογένειες. Τον συλλάβαμε σε ένα πάρκινγκ για παράνομη κατοχή όπλου. Στην κατάθεση του είπε: Είμαι χαρούμενος που με σταματήσατε. Ετοίμαζα κάτι πραγματικά κακό».

Ο Σκοτ αναφέρεται σε μια ακόμα περίπτωση όπου ένα λευκός άντρας σκόπευε να βάλει βόμβα στο εργοστάσιο για να σκοτώσει τους μαύρους προϊσταμένους του. Αργότερα, όταν έμαθε τις διευθύνσεις τους, άλλαξε το σχέδιο του. Θα έβαζε βόμβες στα σπίτια τους. «Δεν ήταν κανένας ειδικός στα εκρηκτικά αλλά οι ηλίθιοι σκοτώνουν ανθρώπους συνέχεια. Είχε το πάθος και την παρόρμηση να το κάνει και αν το έκανε δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ο νεκρός παραμένει νεκρός».


Κάτοικος Ρωσίας ο αρχηγός

Επανερχόμενος στην παρείσφρηση του στη «Βάση»  ο Σκοτ λέει ότι τους βρήκε σε ένα φόρουμ και τους έστειλε ένα μήνυμα με το ψευδώνυμο «WhiteWarrior88». Του απάντησαν το ίδιο βράδυ στέλνοντας του ένα ερωτηματολόγιο. Ακολούθησαν επαφές με μέλη της ομάδας που τον ρωτούσαν αν έχει στρατιωτικές γνώσεις και αν θα ρίσκαρε για τα πιστεύω του. Η «Βάση» ανήκει στους λεγόμενους επιταχυντές. Ακροδεξιές ομάδες που πιστεύουν ότι με τη δράση τους θα επιταχύνουν τα γεγονότα που θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε εμφύλιο ο οποίος θα ολοκληρωθεί με ολοκληρωτική νίκη της λευκής φυλής. Μέσα σε περίπου μια εβδομάδα μίλησε με τον αρχηγό της «Βάσης», τον Ρόμαν Γουλφ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ρινάλντο Ναζάρο (φωτό).

Από το 2018,ο Ναζάρο ζούσε με την σύζυγο του στη Ρωσία σε ένα πολυτελές σπίτι και διοικούσε από εκεί την οργάνωση. Είχε χτίσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του με κυρίως ψεύτικά στοιχεία και χρηματοδοτούσε δράσεις της οργάνωσης.

Τελικά ο Σκοτ έγινε δεκτός από τον τοπικό αρχηγό της «Βάσης» στη Τζόρτζια, τον Λουκ Λέινι. «Δεν το γνώριζα τότε αλλά ήταν το ίδιο άτομο που κυνηγούσαμε εδώ και καιρό. Ξέραμε το ψευδώνυμο του που ήταν «The Militant Buddhist». Ο Λέινι ήταν ο πιο ψυχοπαθής απ' όλους. Καθόταν στο διαδίκτυο μέχρι το πρωί και πόσταρε τα πιο τρελά πράγματα. Μετά από 1-2 εβδομάδες γνώρισα και τα άλλα μέλη. Κλασικό στιλ νεοναζί με στρατιωτικά ρούχα. Είχαν αυτό το ραβδί που εντοπίζει συσκευές καταγραφής και με σκάναραν. Είχα μια στο αυτοκίνητο μου αλλά είχα παρκάρει κάτω από μια γραμμή υψηλής τάσης που μπέρδευε τον ανιχνευτή. Μου έκανε εντύπωση πάντως που αυτά τα παιδιά είχαν εξοπλισμό που δεν διαθέταμε ούτε στο FBI. Όταν είδα και το οπλοστάσιο τους έμεινα ακόμα πιο κατάπληκτος. Οι ικανότητες τους στα όπλα και την τακτική ήταν απίστευτες για αυτοδίδακτους».

«Θα απαγάγουμε γυναίκες και θα τις βιάζουμε»

Ο Λέινι ήταν άνεργος και ζούσε σε μια κατεστραμμένη φάρμα μαζί με τον πατέρα υπό άθλιες συνθήκες. Το ότι είχε καταφέρει να αγοράσει τον εξοπλισμό που διέθετε ήταν πολύ περίεργο. Από την ομάδα μόνο ο Helter-Skelter (πραγματικό όνομα Μάικλ Χέλτενμπραντ) είχε σταθερή δουλειά. «Ο Λέινι ήταν ο μεγαλύτερος από την ηγετική ομάδα. Παράτησε το σχολείο και διάβαζε όλη μέρα το Mein Kampf. Όταν ρώτησα πώς βγάζει λεφτά μού είπε ότι όλη μέρα αγόραζε και πωλούσε όπλα στο διαδίκτυο», λέει ο Σκοτ. 

H ομάδα εκπαιδευόταν για ώρες και αφού χαιρετούσε ναζιστικά συγκεντρώνονταν σε μια αποθήκη όπου έλεγαν ιστορίες. «Ο ένας πίστευε στη θεωρία της κούφιας Γης και έλεγε ότι ο Χίτλερ το απέδειξε ρίχνοντας πυραύλους στο έδαφος. Ο άλλος ότι ο Χιτλερ ζει στη Μέση Γη μαζί με μια φυλή γιγάντων. Ο Λέινι ήταν κολλημένος με τη θεωρία της Σιωνιστικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ. Όταν τους ρωτούσε αν έχουν ερωτικές σχέσεις μου έλεγαν: Αυτό είναι εύκολο απλά θα απαγάγουμε γυναίκες και θα τις βιάζουμε μέχρι να μας κάνουμε παιδιά».

Για τους επόμενες τρεις μήνες ο Σκοτ, που πλέον τον αποκαλούσαν PaleHorse, συμμετείχε και κατέγραφε κάθε συνάντηση της «Βάσης». Κάποια στιγμή τρία νέα μέλη εμφανίστηκαν. Ο νεοναζί στρατιωτικός, Πάτρικ Μάθιους, ο βετεράνος Μπράιαν Λέμλεϊ και ο αυτοαποκούλεμος νίντζα, Γουίλιαμ Μπίμπροου. «Επέμεναν ότι ο πόλεμος πρέπει να αρχίσει άμεσα. Ο Μάθιους, ο οποίος συστηνόταν ως PunishSnake, ήταν ψυχωτικός. Έλεγε ότι είναι αόρατος και η απόλυτη μηχανή θανάτου γιατί πίστευε ότι είναι νεκρός. Μιλούσε βγάζοντας αφρούς από το στόμα για το πώς πρέπει να σαμποτάρουμε το ρεύμα και να δηλητηριάσομε το νερό. Οι τρεις τους έκαναν σχέδια για το πώς θα κατασκευάσουν ένα αυτοσχέδιο όπλο με το οποίο θα σκοτώσουν αστυνομικούς και θα τους πάρουν τον οπλισμό. Κάποιοι στο FBI έλεγαν ότι αυτά τα άτομα είναι επικίνδυνα και αν δεν δράσουμε θα σκοτωθεί κόσμος».

Η «Βάση» όμως άρχισε να απειλεί τα ίδια της μέλη της. Ο Λέινι, που αρχικά θαύμαζε τον Μάθιους, τόνιζε πλέον πως μιλάει πολύ και θα τους καταστρέψει. Σχεδίαζε να τον δολοφονήσει γιατί ήξερε πάρα πολλά για τα πλάνα τους.

«Καθόμαστε στη φωτιά και ο Λέινι με τον Pestilence που είπα ότι πλέον έχουν συγκεκριμένους στόχους. Με ρώτησαν αν είμαι μέσα. Αδέλφια το ξέρετε, πείτε μόνο πότε και πού και δώστε μου δύο μέρες να ετοιμαστώ, τους απάντησα. Μετά από λίγο καιρό ο Λέινι μου έστειλε μήνυμα να πάρω τον εξοπλισμό μου για να πάμε μια οικογενειακή εκδρομή. Όταν συναντηθήκαμε μου είπε ότι θα επιτεθούμε σε ένα ζευγάρι αντίφα. Προσπάθησα να μάθω ποιους είχαν βάλει στο στόχαστρο. Άρχισα να ζητάω πληροφορίες. Όταν μου είπαν ότι δεν τις είχαν τους απάντησα ότι θα κάνω έρευνα και μέχρι τότε να ακυρώσουμε το χτύπημα».

Πλάνα για μακελειό

Εν τω μεταξύ η οργάνωση είχε χωριστεί σε δύο ομάδες που μισούσε η μια την άλλη. Οι οπαδοί του Λέινι και αυτοί του Μάθιους. «Η ομάδα του Μάθιους είχε στόχο μια συγκέντρωση στη Βιρτζίνια τον Ιανουάριο του 2020. Είχαν καταστρώσει σχέδιο για το πώς η κατάσταση θα εξελισσόταν σε γενικευμένη ανταλλαγή πυρών. Ο Μάθιους έλεγε ότι στη συνέχεια θα γίνουν ομάδα θανάτου και θα κυνηγήσουν στόχους μέσα στην πόλη» τονίζει ο Σκοτ.

Όσο για την ομάδα του Λέινι ήταν αποφασισμένη να χτυπήσει το ζευγάρι των Αντίφα. Είχαν αγοράσει ειδικές σακούλες που μπαίνουν στα όπλα και συγκρατούν τους κάλυκες, σιγαστήρες και έπαιρναν τα μέτρα τους για να μην αφήσουν πίσω ίχνη DNA. Μάλιστα κάποιος αγόρασε και πάνες ενηλίκων καθώς είχε ακούσει ότι στον πρώτο φόνο τα κάνεις πάνω σου. «Μιλούσα με τον Helter-Skelter και μου είπε: Δεν με νοιάζει, αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι θα τους ρίξουμε. Δεν έχω πρόβλημα να σκοτώσω παιδιά κομμουνιστών.

Το σχέδιο ήταν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο σε ένα μοτέλ και να ετοιμαστούν εκεί. Εγώ θα έκλεβα ένα αυτοκίνητο και κάποιος άλλος εμπρηστικό υλικό για να κάψουμε το σπίτι. Θα μπαίναμε μέσα, θα σκοτώναμε ό,τι κινούταν και θα βάζαμε φωτιά» αναφέρει ο Σκοτ.

Στις 15 Ιανουαρίου 2020 ο Λέινι συνελήφθη και λίγες μέρες μετά ακολούθησε και η σύλληψη του Μάθιους και των υπόλοιπων μελών της «Βάσης» η οποία εξαρθρώθηκε χάρη στη δουλειά του μυστικού πράκτορα του FBI. Γλίτωσε μόνο ο αρχηγός Ρινάλντο Ναζάρο ο οποίος παραμένει στη Ρωσία και συνεχίζει τη διαδικτυακή στρατολόγηση.

Το συγκλονιστικό είναι πώς όπως αποδείχθηκε από την έρευνα τα δύο άτομα που είχε βάλει στο στόχαστρο η «Βάση» δεν ήταν ούτε ζευγάρι, ούτε Aντίφα. Ζούσαν απλά μαζί και κάποια από τα μέλη της οργάνωσης τούς είχαν δει σε φωτογραφία από συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας.

Έχοντας πλέον αποσυρθεί ο Σκοτ δηλώνει ότι τον ικανοποιεί το γεγονός πως γνωρίζει ότι με τη δουλειά του σώθηκαν εκατοντάδες ζωές. Από την άλλη το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. «Στεναχωριέμαι για τις στιγμές που έχασα με την οικογένεια μου. Δούλεψα με πάθος και έκαψα όλο το κερί μου. Προσπάθησα να αδειάσω τον ωκεανό του μίσους με ένα κουτάλι και όλα τα σκατά που είδα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ».