Βιασμοί, ναρκωτικά, αλκοόλ: Ο σκοτεινός κόσμος του Χιού Χέφνερ


Πρώην «λαγουδάκια», φίλοι, συνεργάτες και εργαζόμενοι ανοίξουν το «μαύρο κουτί» της ζωής του Mr Playboy

Μέχρι τα 91 του χρόνια, όταν και πέθανε, ο Χέφνερ είχε καταφέρει να προστατέψει τον ακραίο τρόπο ζωής του. Όλοι τον αποδέχονταν και δικαιολογούσαν σχεδόν τα πάντα λέγοντας πως ο «Χεφ» απενοχοποιεί το σεξ. Πράγματι ο Χέφνερ στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιξε τεράστιο ρόλο ώστε να σταματήσει η δαιμονοποίηση του σεξ από την πουριτανική κοινωνία.

Σταδιακά όμως ο εκδότης του Playboy πέρασε σε άλλα επίπεδα. Χρησιμοποίησε τη φιλοδοξία και την ανάγκη νεαρών κοριτσιών προς όφελος δικό του και των φίλων του. Έφτιαξε το δικό του.. κάστρο όπου τα πάντα επιτρέπονταν. Με αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ «δωροδοκούσε» όσους θα μπορούσαν να του ασκήσουν κριτική.  Για δεκαετίες ο Χέφνερ βρισκόταν στο απυρόβλητο αν και ήταν φανερό πως χρησιμοποιούσε και ουσιαστικά εκπόρνευε νεαρά κορίτσια. Όσες φορές κάποιοι επιχείρησαν να ψελλίσουν κάτι για τα όσα συνέβαιναν στο Playboy Mansion η απάντηση ήταν η ίδια και δεν μπορούσες να επιχειρηματολογήσεις απέναντι της: Τα κορίτσια είναι ενήλικα και κάνουν τις επιλογές τους.

Τώρα όμως που ο... βασιλιάς είναι νεκρός πολλά από τα «λαγουδάκια» του νιώθουν ασφάλεια και κάνουν αποκαλύψεις για τον κόσμο που είχε στήσει. Πίσω από τη λάμψη, τα ξέφρενα πάρτι και τις λαμπερές φωτογραφήσεις υπήρχε σκοτάδι με ναρκωτικά, κατάθλιψη, ψυχολογική βία, εξαναγκασμό και βιασμούς.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων στο A&E, «Secrets of Playboy», αποκαλύπτει αυτή τη σκοτεινή πλευρά του Playboy και του ίδιου του Χέφνερ. Πολλά από τα «λαγουδάκια» του Χέφνερ, φίλοι, εργαζόμενοι και συνεργάτες μιλούν στα επεισόδια του ντοκιμαντέρ και εξηγούν πώς επέλεξαν να ζουν με έναν τρόπο που προκαλούσε τον αμερικανικό πουριτανισμό. Πλέον, όπως λένε, συνειδητοποιούν πώς αυτό τους κατέστρεψε ένα μέρος από την ψυχή τους,

Ένα σιχαμένο τέρας, ένας Σατανάς

Η Σούζι Κράμπαχερ μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στην Αλαμπάμα, από άκρως θρησκευόμενους γονείς, οι οποίοι ήταν ενταγμένοι σε κάτι σαν αίρεση. Αν  και παρακολουθούσαν κάθε της κίνηση, δεν την προστάτευσαν από τον παππού της, ο οποίος τη βίασε στα οκτώ της χρόνια. «Με πήγαινε στο δάσος και μετά έβγαζε το παντελόνι του και με βίαζε λέγοντάς μου “Mην το πεις ποτέ στη μητέρα σου. Αν της το πεις, θα σε σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια”.  Έφυγε από το σπίτι στα 15 της, αποφασισμένη να δουλέψει και να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα προκειμένου να πάρει και τον αδερφό της από το σπίτι.

Όταν την προσέγγισαν για να γίνει μοντέλο, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για να βγάλει τα χρήματα που χρειαζόταν. Σύντομα ένας φωτογράφος έστειλε τις φωτογραφίες της στο Playboy. «Πίστευα ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος, αλλά σκέφτηκα  πως ο Θεός θα με συγχωρήσει. Σκεφτόμουν  πως χρειάζομαι αυτή την ευκαιρία γιατί καμία άλλη δεν θα μου εξασφάλιζε τόσα πολλά χρήματα». Ήταν  μόλις 17  ετών όταν πόζαρε για το Playboy και εμφανίστηκε στο «Playmate of the Month centerfold» τον Μάιο του 1983, με το ψευδώνυμο Σούζι Σκοτ. Το περιοδικό περίμενε μέχρι να γίνει 18 ώστε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, κάτι που συνηθιζόταν.  «Όταν πήγα στο Playboy, σκέφτηκα ότι το να βρεθώ στο κεντρικό σαλόνι του περιοδικού ήταν σαν να παίρνω πίσω τη δύναμή μου. Το  ένιωσα για μια στιγμή, αλλά το πήραν αμέσως πίσω». Την ίδια χρονιά, μετακόμισε στο Playboy Mansion, όπου, όπως υποστηρίζει, έμενε διαρκώς κλεισμένη στο δωμάτιό της.

Ο Χέφνερ προσπαθούσε να την καθησυχάσει, λέγοντας της: «Σούζι, άκουσα ότι είσαι νευρική και πως μένεις στο δωμάτιό σου. Θέλω να ξέρεις ότι  είσαι ασφαλής εδώ και πως μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Εάν υπάρχει κάτι με το οποίο θα ήθελες να πειραματιστείς, τότε πρέπει απλώς να μας ενημερώσεις…». Έτσι, άρχισε σιγά σιγά να χαλαρώνει και τελικά με την παρότρυνση μιας άλλης κοπέλας στο σπίτι πήγε στην κρεβατοκάμαρά του για να τον ρωτήσει αν θα μπορούσε να ανακηρυχθεί «Playmate της Χρονιάς».

Σήμερα στα 58 της η Σούζι θυμάται: «Αφού με κάλεσε να περάσω στο δωμάτιο, ο Χέφνερ μου έδωσε ένα χάπι, κάτι για να με ηρεμήσει, όπως είπε. Το πήρα, χωρίς να το πολυσκεφτώ. Στην αρχή, δεν κατάλαβα ότι ήταν ναρκωτικό. Ούτε καν ρώτησα τι ήταν αυτό που μου έδωσε. Οι αναμνήσεις μου ήταν ομιχλώδεις αλλά θυμάμαι αδιαμφισβήτητα ότι με βίασε… Δεν θυμάμαι να ξάπλωσα στο κρεβάτι. Δεν θυμάμαι αν του είπα κάτι για τον  τίτλο "Playmate της χρονιάς". Ξύπνησα  και αυτός ήταν από πάνω μου γυμνός, το εσώρουχό μου ήταν κατεβασμένο και δεν φορούσα το κάτω μέρος της πιτζάμας μου. Νόμιζα ότι έβλεπα έναν εφιάλτη, μου φαινόταν αδιανόητο. Αισθανόμουν ότι ξαναζούσα την τελευταία φορά που ο παππούς μου μού το είχε κάνει αυτό. Ειλικρινά, είχε το ίδιο βλέμμα που είχε ο παππούς μου όταν το έκανε. Πρέπει να υπάρχει κάποιος κοινός δαίμονας που μπαίνει μέσα  τους και το βλέμμα τους μοιάζει το ίδιο. Ένα βλέμμα απόκοσμο. Αυτός ο γέρος με το στόμα ανοιχτό ήταν αληθινός. Ήταν πραγματικό πρόσωπο, ήταν ο Χέφνερ. Έμοιαζε με τον Σατανά. Απλώς έμοιαζε με ένα σιχαμένο τέρας».

Μόλις συνήλθε αναφέρει πως τον έσπρωξε από πάνω της και αυτό τον εξαγρίωσε. «Όταν επέστρεψα στην κρεβατοκάμαρά μου, το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να ξαπλώσω, να κλάψω, να σκεφτώ και θυμάμαι πως σκεφτόμουν: “Πρέπει να το πω σε κάποιον”. Το επόμενο πρωί, ντρεπόμουν τόσο πολύ, ήθελα απλώς να πεθάνω. Όλο αυτό το πράγμα έπρεπε να είναι ένα μυστικό, ένα μυστικό που από εκεί και μετά θα έβλεπα μπροστά μου όλη την ώρα. Την μία στιγμή το σκεφτόμουν και την επόμενη στιγμή έπρεπε να φορέσω ένα χαμόγελο και κάθε φορά που έβλεπα τον Χεφ να τον αγκαλιάζω. Όχι. Δεν ανέφερε ποτέ αυτό που έγινε μεταξύ μας. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μου το έκρυβε. Για να με κάνει να αμφιβάλλω ότι συνέβη, ίσως. Για να με κάνει να το ξεχάσω — αλλά εγώ δεν μπορούσα να ξεχάσω».

Βιασμός; Μην δίνεις σημασία

Η Κράμπαχερ ανέφερε ότι  μίλησε για αυτό στη συντάκτρια του Playboy  εκείνη την εποχή, την Μέριλιν Γκραμπόφσκι (εκείνη το αρνείται) . Σύμφωνα με την Σούζι, η Γκραμπόφσκι της είπε: «Α, αυτό είναι όλο; Μην δίνεις σημασία, δεν έγινε και κάτι,  δεν θα το θυμάται καν».  Η Κράμπαχερ αναρωτιέται αν την είχε βάλει στο μάτι, επειδή «ήταν από  τις λίγες, με τις οποίες δεν είχε κοιμηθεί και ίσως δεν του άρεσε αυτό. «Ήταν τόσο καλός στο να σε κάνει να νιώθεις ότι ήσουν μοναδική στον κόσμο και η  πιο όμορφη— μέχρι που εμφανιζόταν η επόμενη Playmate και δεν τον ένοιαζε αν είχες κατάθλιψη, αν ήσουν ανορεξική ή εθισμένη σε ναρκωτικά», λέει η Σούζι.

«Μετά από τον βιασμό μου, δεν έτρωγα, έφτασα να ζυγίζω λιγότερο από 50 κιλά, ήμουν σε πλήρη κατάθλιψη. Ένιωθα  πως δεν είχα την παραμικρή αξία. Αυτό το πράγμα που συνέβη με τον Χεφ με πήγε πολύ πίσω. Ήμουν απογοητευμένη και θυμωμένη με τον εαυτό μου». Στο ερώτημα γιατί δεν έφευγε μακριά και συνέχιζε να επιστρέφει εκεί, η Κράμπαχερ απάντησε: «Πολλές φορές, σε τέτοιες καταστάσεις θέλεις ενδόμυχα ο άλλος να μην έχει καταστρέψει τη ζωή σου  παίρνοντας  μαζί και τη δουλειά σου. Φοβόμουν επίσης το ενδεχόμενο ο Χέφνερ να είχε βιντεοσκοπήσει τον βιασμό μου και  να χρησιμοποιούσε  το βίντεο για να με βλάψει, καθώς ήταν γνωστό ότι κατέγραφε παράνομα τις συνευρέσεις του.  Με στοίχειωνε πως μπορεί να είχε ένα βίντεο με εμένα αναίσθητη κι εκείνον από πάνω μου…».

Ένα χάπι για χαλάρωση

Στο ντοκιμαντέρ μίλησαν και οι δίδυμες αδελφές Σάνον, Καρίσα και Κριστίνα, οι οποίες αναφέρθηκαν στα όσα έζησαν στο στην έπαυλη και, όπως λένε, αυτό τους δυσκολεύει μέχρι τώρα να συνδεθούν συναισθηματικά με άλλους.

Τα κορίτσια ήταν μόλις 18 ετών όταν γνώρισαν τον 83χρονο τότε πάμπλουτο εκδότη. Είχαν μεγαλώσει με τη γιαγιά τους στο Κλιαργουότερ της Φλόριντα και εργάζονταν σε ένα εστιατόριο τύπου Hooters, όταν τους πρότειναν να κάνουν μια δοκιμαστική φωτογράφιση για το Playboy.

Οι φωτογραφίες τους τράβηξαν αμέσως την προσοχή του Χιου Χέφνερ και της συνεργάτιδας και φίλης του, Χόλι Μάντισον, η οποία ήταν επικεφαλής των αναζητήσεων για την 55η Playmate του Playboy.

Αν και δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ανακηρύχθηκαν Playmates του Ιουλίου και του Αυγούστου 2009 αντίστοιχα, και έλαβαν επιστολή από τον Χιου Χέφνερ που τις προσκαλούσε να μετακομίσουν μαζί του στην έπαυλη του Playboy. Όπως περιγράφουν, τότε δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως η πρόσκληση συνοδευόταν από όρους. «Διάβολε, όχι, δεν πιστεύαμε ότι ένας 80χρονος άνδρας έκανε σεξ με αυτές τις γυναίκες».

Σύμφωνα με τις δίδυμες, η Κέντρα Γουίλκινσον – μια από τις επίσημες συντρόφους του Χέφνερ- τις προσκάλεσε να καπνίσουν μαριχουάνα στην κρεβατοκάμαρά του, αλλά όταν οι δίδυμες έφτασαν εκεί, η ίδια και η Μάντισον ήταν άφαντες.

Παρόλο που ο Χιου Χέφνερ φαινόταν «πολύ νευρικός» τελικά έκανε μια τυπική κίνηση και πρόσφερε στις δίδυμες, που είχαν ήδη πιει, ένα χάπι «για να χαλαρώσουν». Σύμφωνα με την Καρίσα, ένιωσαν αμέσως πολύ άσχημα «πιο μεθυσμένες από ποτέ». Όπως λέει, σε εκείνη τη στιγμή ο Χιου Χέφνερ άρχισε να σπρώχνει τα κεφάλια τους προς τα κάτω, προσπαθώντας να τις υποχρεώσει να του κάνουν στοματικό σεξ.

«Δεν είχαμε κάνει ποτέ ξανά τρίο μαζί, δεν θα θέλαμε ποτέ να το κάνουμε», είπε η Κριστίνα. «Είναι σαν να κάνεις σεξ με τον παππού σου. Και ήταν ξαπλωμένος εκεί, κοιτούσε ψηλά και έλεγε: ‘Τα μωρά μου, τα μωρά μου. Με αγαπάτε».

«Στο δείπνο ήταν η στιγμή που αρχίζαμε να πίνουμε» περιγράφει η Κριστίνα. «Ήμασταν μεθυσμένες κάθε βράδυ, για να μπορούμε να το διαχειριστούμε», συμπληρώνει. «Κολλήσαμε χλαμύδια» αποκάλυψε επίσης.

«Μας είπε ότι αν τον αγαπούσαμε και θέλαμε να είμαστε φίλες του, τότε θα έπρεπε να έχουμε σεξουαλικές επαφές μαζί του. Το πρόβλημα είναι ότι ο Χεφ δεν ήθελε να χρησιμοποιεί προφυλακτικά». Η Καρίσα έμεινε έγκυος στο παιδί του και το διαπίστωσε, όταν έκανε μια εξέταση αίματος πριν από πλαστική επέμβαση.

«Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: “Γεια σου, είσαι έγκυος”. Φρίκαρα». Αναρωτιόμουν ποιος άλλος το ξέρει αυτό. Μην πάρεις τη Μαίρη, μην πάρεις τον Χεφ, μην πάρεις κανέναν, δεν θέλω να το μάθει κανείς». H ίδια αποφάσισε να μην κρατήσει το μωρό.

«Κάθε φορά που το έκανα μαζί του, ήταν μία επίθεση. Για μένα, ήταν σαν βιασμός. Χρησιμοποίησε μεθόδους ελέγχου εντελώς για όλα, οπότε είμαι ευτυχισμένη που έκανα την άμβλωση», υποστηρίζει.

Παρόλο που έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από τότε που έφυγαν από τον Χιου Χεφνερ, οι αδελφές λένε ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες αυτής της συνύπαρξης, συμπεριλαμβανομένης της μετατραυματικής διαταραχής.

«Δεν νομίζω ότι αυτό το κομμάτι θα φύγει ποτέ, αυτό το κομμάτι μας που μας πήραν», ανέφερε σχετικά η Καρίσα.

Η σέχτα της έπαυλης

Μια από τις βασικές «φιλενάδες» του Χιου Χέφνερ υπήρξε για πολλά χρόνια η Χόλι Μάντισον. Η ίδια, η οποία έφυγε από την έπαυλη το 2008, περιγράφει τη ζωή εκεί ως «σέχτα». Η Μάντισον κατέληξε στην έπαυλη το 2001 ενώ αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο να μείνει άστεγη εξαιτίας των χρεών που δεν μπορούσε να πληρώσει. Όπως λέει τώρα θυμάται ότι την είχε τραβήξει στο σπίτι η ελπίδα να βρει μια οικογένεια. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι όσοι πήγαιναν στην έπαυλη φωτογραφίζονταν και βιντεοσκοπούνταν χωςία να έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους. Το επιβεβαιώνει και η Σόντρα Θιόντορ, σύντροφος του Χέφνερ από το 1976 έως το 1981, η οποία τονίζει ότι «είχε κασέτες για όλους οι οποίες λειτουργούσαν ως εγγύηση».

Πολλά «κουνελάκια» έχουν επίσης αποκαλύψει ότι έκαναν αισθητικές επεμβάσεις μετά από πιέσεις. Στόχος ήταν να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Χέφνερ ήθελε να είναι ξανθιές, με μεγάλο στήθος και όμορφη μύτη.

Αυτόπτες μάρτυρες βιασμών

 Οι καταγγελίες για βιασμούς από τον Χέφνερ δεν τελειώνουν εδώ καθώς πολλά άτομα που ισχυρίζονται ότι ήταν  αυτόπτες μάρτυρες.  Μία από τις πρώην φίλες του Χέφνερ, η Σόντρα Θίοντορ, ανέφερε ότι ο Χέφνερ είχε ένα  κλειδί πασπαρτού, που  του επέτρεπε να μπαίνει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Όπως ισχυρίστηκε η Θίοντορ, ένα βράδυ, ο Χέφνερ μπήκε σε ένα δωμάτιο όπου κοιμόταν μια κοπέλα και κάθισε στο κρεβάτι της. Εκείνη έλεγε συνέχεια «όχι» κλαίγοντας κι εκείνος έπεσε από πάνω της με το ζόρι και την βίασε.  Μετά, είπε στη Θίοντορ: «Καλά, νόμιζαν ότι θα έρθουν να μείνουν στο σπίτι μου και δεν θα κάνουν σεξ  μαζί μου;». Σύμφωνα με την Θίοντορ, είτε συναινούσαν οι κοπέλες  είτε όχι, αν ο Χιου ήθελε κάτι θα το έπαιρνε. Όπως είπε του άρεσαν τα  νεαρά κορίτσια ειδικά αν ήταν από μια διαλυμένη οικογένεια όπου δεν υπήρχε πατέρας επειδή μπορούσε να τα εντυπωσιάσει και να τα ελέγξει περισσότερο.

«Ο Χέφνερ απολάμβανε να παίρνει αυτά τα φρέσκα κορίτσια και να τα κάνει κομμάτια», πρόσθεσε ο Στέφαν Τέτενμπαουμ, παρκαδόρος του Χέφνερ από το 1978 ως το 1981.  Ο ίδιος μοιράστηκε  τη δική του ιστορία λέγοντας ότι είδε κάποτε τον Χέφνερ να βιάζει παρά φύση την Playmate Ντόροθι Στράτεν. Η Στράτεν  δολοφονήθηκε τελικά από τον σύζυγό της σε ηλικία 20 ετών.

«Ο Χέφνερ την στρίμωξε σε ένα τοίχο, άρχισε να τη βιάζει παρά φύση και εκείνη ούρλιαζε. Αφού το είδαμε αυτό, ο φύλακας  μου ψιθύρισε στο αυτί ότι έπρεπε να επιστρέψω στον χώρο του προσωπικού και να κρατήσω το στόμα μου κλειστό. Και αυτό έκανα. Έπρεπε να ακολουθείς  τους κανόνες. Έπρεπε να είσαι διακριτικός, να είσαι ήσυχος για να έχεις τη δουλειά σου. Κανείς δεν επρόκειτο να κάνει αποκαλύψεις, διότι  κανείς δεν ήθελε να τον κυνηγήσει ο Χέφνερ».

Ακόμα πιο ακραία είναι τα όσα υποστηρίζει η Τζένιφερ Σάγκινορ, κόρη του προσωπικού γιατρού του Χέφνερ, Μαργκ Σάγκινορ. Λέει ότι ήταν μόλις 6 ετών όταν έγινε μάρτυρας ενός οργίου στην έπαυλη. Στα 16 της είχε σχέση με μια από τις κοπέλες που ζούσαν με τον Χέφνερ και υποστηρίζει ότι εκείνη την εποχή ο ιδιοκτήτης του Playboy της πρότεινε να κάνουν τρίο. Του υπενθύμισε ότι ο πατέρας της είναι στο διπλανό δωμάτιο και ο Χέφνερ απάντησε: «Είμαι όλοι οικογένεια εδώ». Η Σάγκινορ δεν είναι η μοναδική που έχει υποστηρίξει ότι ο Χέφνερ έκανε σεξ με κορίτσια 16 ετών.

16χρονες και όργια με γερμανικούς ποιμενικούς

Υπάρχουν βέβαια ακόμα πιο φρικτές καταγγελίες. Η Σάντρα Θιόντορ τονίζει ότι με το πέρασμα των χρόνων, ο Χέφνερ  ήθελε «όλο και περισσότερα» για να ερεθιστεί. «Οργάνωνε όργια και μας έβαζε να κάνουμε σεξ με άντρες και γυναίκες. Ήμουν ένα σεξουαλικό όργανο, αυτό ακριβώς ήμουν» τονίζει και σοκάρει λέγοντας ότι κάποιες φορές στα όργια συμμετείχαν και σκυλιά. «Τον είδα να κάνει σεξουαλικά παιχνίδια με έναν σκύλο και μου είπε ότι και τα σκυλιά έχουν ανάγκες». Η Θιόντορ τονίζει μάλιστα ότι σε μια περίπτωση είδε την διάσημη πορνοστάρ Λιντα Λόλεις να κάνει στοματικό σεξ σε έναν γερμανικό ποιμενικό. «Ήταν τόσο χάλια από αλκοόλ και ναρκωτικά. Την έβαλαν να κάνει στοματικό στον σκύλο και μια ομάδα αντρών στεκόταν γύρω της και την παρακολουθούσε λέει».

Όπως αναφέρει ο προσωπικός υπηρέτης του Χέφνερ, Στέφαν Τέτινμπαουμ τις Πέμπτες στην έπαυλη γίνονταν οι «νύχτες γουρουνιών». Μαστροποί έφερναν πόρνες στο Playboy Mansion. Ο Χέφνερ τις αποκαλούσε γουρούνια. Οι κοπέλες περνούσαν πρώτα από ιατρικό έλεγχο πριν πάρουν το ΟΚ για να συμμετάσχουν στα όργια. «Κάποιες φορές μια κοπέλα, την οποία αποκαλούσαν bleeder, κυκλοφορούσε με μια σύριγγα και έπαιρνε αίμα από τους συμμετέχοντες την ώρα που τους έκαναν στοματικό σεξ. Αυτό έφτιαχνε πολύ αρκετό από τον κόσμο που ερχόταν στην έπαυλη» λέει ένα από τα κορίτσια το οποίο για ένα διάστημα είχε ζήσει στο σπίτι του Χέφνερ.

Πάντως, όπως τονίζεται από το κανάλι που δημιούργησε το ντοκιμαντέρ, η συντριπτική πλειονότητα των ισχυρισμών δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο ποινικών ερευνών ή κατηγοριών και έτσι δεν αποτελούν απόδειξη ενοχής. Η Κράμπαχερ, μιλώντας ανοιχτά για τον βιασμό  της για πρώτη φορά, λέει ότι της πήρε χρόνια για να νιώσει έτοιμη να μιλήσει.  «Αποφάσισα να μιλήσω λεπτομερώς για τον βιασμό από τον Χέφνερ. Μισώ αυτή τη λέξη, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την περιγράψω. Οι γυναίκες που περνούν αυτό αισθάνονται ότι θα στιγματιστούν και πως αντιμετωπίζονται διαφορετικά σε όλη τους την υπόλοιπη ζωή. Γι' αυτό δεν το συζητούν, γι' αυτό δεν το λένε».