Η «βασίλισσα» του OnlyFans κερδίζει 20εκατ. δολάρια τον μήνα


Αδιανόητο τα ποσά στην πλατφόρμα αποκλειστικού ερωτικού περιεχομένου. Πώς το OnlyFans δημιούργησε μια νέα τεράστια αγορά και άλλαξε τα δεδομένα

To 2016 o Βρετανός Τιμ Στόκιλι, μαζί με τον αδελφό του Τόμας, ζήτησαν από τον πατέρα τους ένα δάνειο 10.000 λιρών. Ήταν η πολλοστή φορά που του ζητούσαν χρήματα και ο Γκάι Στόκιλι τους είπε πως δεν πρόκειται να τους βοηθήσει ξανά. Ο Τιμ είχε μια ιδέα για (ένα ακόμα) site με αποκλειστικό περιεχόμενο. Κάπως έτσι το 2016 γεννήθηκε το OnlyFans. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Στόκιλι θα αναγορευόταν από την Sunday Times ως ο «βασιλιάς του… σπιτικού πορνό».

To 2018 ο Στόκιλι πούλησε το 75% των μετοχών του στον Αμερικανοουκρανό επιχειρηματία Λεονίντ Ραντβινσκι ο οποίος επένδυσε μεγάλα ποσά. Το OnlyFans γιγαντώθηκε και εστίασε στο ερωτικό περιεχόμενο. Προσέλκυσε ερασιτέχνες αλλά και αστέρια της πορνογραφίας. Ήταν τόσο μεγάλα και ελκυστικά τα έσοδα ώστε διάσημοι, που δεν είχαν σχέση με την ερωτική βιομηχανία, μπήκαν στην ιστοσελίδα. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, influencers και κάθε λογής άτομα με αναγνωρισημότητα, έχουν φτιάξει προφίλ και πωλούν σέξι ή ακόμα και ερωτικό περιεχόμενο. Με μηνιαία συνδρομή ο χρήστης μπορεί να βλέπει αποκλειστικό περιεχόμενο ενώ υπάρχουν και οι λεγόμενες «παραγγελίες» που κοστίζουν περισσότερο.

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Σόκιλι αποχώρησε από τη θέση του CEO και τα ινία του OnlyFans ανέλαβε η Αμερικανοϊνδή Αμπραπάλι Γκαν. Η ανάπτυξη της ιστοσελίδας συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Αδιανόητα κέρδη

Το πόσο ισχυρό είναι πλέον το OnlyFans αποδεικνύεται από τα αδιανόητα ποσά που κερδίζουν πολλοί από τους διάσημους συμμετέχοντες. Σύμφωνα με έκθεση της ιστοσελίδας Statista, η οποία ειδικεύεται στο data mining, «βασίλισσα» του Only Fans είναι αυτή τη στιγμή η Blac Chyna. Πρόκειται για μια Αμερικανίδα τραγουδίστρια και μοντέλο που έγινε διάσημη μέσω της σχέσης της με τον αδελφό της Κιμ Καρντάσιαν, Ρομπ.

Η Blac Chyna έφτιαξε λογαριασμό στο OnlyFans ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον προσοδοφόρος στην ιστοσελίδα. Το 2021 η 34χρονη κέρδιζε το απίστευτο ποσό των 20εκατ. δολαρίων τον μήνα, ποσό που την καθιστά τη δημιουργό με τα περισσότερα κέρδη στην πλατφόρμα. Η Blac Chyna μπήκε στο OnlyFans τον Απρίλιο του 2020, με μηνιαία συνδρομή 19,99 δολάρια, η οποία δίνει στους χρήστες αποκλειστική πρόσβαση σε μια συλλογή σέξι φωτογραφιών και βίντεο. Μόνο το 2021 λοιπόν η Αμερικανίδα κέρδισε μέσω της ιστοσελίδας 240εκατ. δολάρια. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι οι δημιουργοί με τόσο μεγάλα έσοδα έχουν βρει λογιστικά τερτίπια να αποκρύπτουν το ακριβές ποσό.

Μιλώντας για την απόφασή της να συμμετάσχει στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Baller Alert η Blac Chyna είχε τονίσει: «Είμαι στο OnlyFans, ώστε να μπορώ να υποστηρίξω τη μουσική γιατί αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου φθηνά. Αποκτώντας χρόνο στούντιο, μηχανικούς, γκαρνταρόμπα, μάρκετινγκ, χρησιμοποιώ όλες αυτές τις διαφορετικές πηγές εσόδων για να υποστηρίξω αυτό και τα παιδιά μου. ... Έχω όλα αυτά τα πράγματα όπως το Blac Chynas Closet, το Dynasty Group, τη μουσική μου, το OnlyFans, τη Lash Cosmetics, promotion που κάνω για άλλους ανθρώπους ή άλλες εταιρείες, και τα χρησιμοποιώ για να κρατήσω το νοικοκυριό μου ενωμένο».


Την 34χρονη ακολουθεί η πρώην «πριγκίπισσα» της Disney Μπέλα Θορν (φωτό). Το 2021 τα έσοδα της από το OnlyFans εκτιμώνται στα 11 εκατ. δολάρια το μήνα. Το εκπληκτικό είναι ότι ο λογαριασμός της Θορν δεν χρεώνει πλέον μηνιαία συνδρομή και τα έσοδα προέρχονται από τις χρεώσεις για αποκλειστικό περιεχόμενο. Είναι μόνιμη τακτική χρήστες να ζητούν κάτι συγκεκριμένο από τους δημιουργούς και να πληρώνουν τεράστια ποσά.

Η ράπερ Cardi B φιγουράρει στην τρίτη θέση με 9,34 εκατ. δολάρια το μήνα. Μια συνδρομή στο Cardi's OF κοστίζει 4,99 δολάρια. Αντί να δημοσιεύει ακατάλληλα βίντεο και φωτογραφίες, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να μοιράζεται «προσωπικό περιεχόμενο», όπως ενημερώσεις για τη ζωή της και απαντήσεις σε ερωτήσεις θαυμαστών. Ακολουθεί ο ράπερ Tyga (5,9εκατ τον μήνα) και στην πέμπτη θέση βρίσκουμε την πρώην πορνοστάρ Μία Καλίφα με 4,9εκατ μηνιαίως.

Για κάθε φετίχ και κάθε φαντασίωση

Πέραν από σημαντική πηγή εσόδων για διασήμους το OnlyFans έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη βιομηχανία ερασιτεχνικού ερωτικού περιεχομένου. Χιλιάδες ερασιτέχνες βγάζουν σημαντικά ποσά με φωτογραφίες και βίντεο που δημιουργούν στο σπίτι τους. Κάθε είδος φετίχ και φαντασίωσης «καλύπτεται» στο OnlyFans με τους χρήστες να είναι έτοιμοι να πληρώσουν αδρά για να ικανοποιηθούν. Ακόμα και τα αστέρια της ερωτικής βιομηχανίας παραδέχονται πώς το μέλλον και τα σημαντικά έσοδα βρίσκονται στο OnlyFans και στο συνδρομητικό αποκλειστικό περιεχόμενο. Το δημιούργημα του Στόκιλι άλλαξε τα δεδομένα.