Δίχρονο αγοράκι πέθανε από την πείνα δίπλα στον νεκρό πατέρα του


Τραγωδία σε μικρή πόλη της Αγγλίας. Το παιδί βρέθηκε κουλουριασμένο στα πόδια του πατέρα του που πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή

Ένα απίστευτο οικογενειακό δράμα αποκαλύφθηκε στη μικρή βρετανική πόλη Σκέγκνες στο Λίνκολνσαϊρ. Ένα αγοράκι μόλις δύο ετών έσβησε από λιμοκτονία όταν ο πατέρας του πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή.

Ο Μπρόνσον Μπάτερσμπι βρέθηκε κουλουριασμένος με τις πιτζάμες του στα πόδια του νεκρού πατέρα του Κένεθ. Ο 60χρονος αντιμετώπιζε για μεγάλο διάστημα καρδιακά προβλήματα και πέθανε ξαφνικά. Οι αρχές θεωρούν ότι ο πατέρας πιθανότατα έπεσε νεκρός την 29η Δεκεμβρίου 2023. Στις 2η Ιανουαρίου 2024 μια κοινωνική λειτουργός έκανε την καθιερωμένη της εβδομαδιαία επίσκεψη στο σπίτι. Ο Μπρόνσον είχε χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες ως «ευάλωτος» και την οικογένεια παρακολουθούσε ειδικός.

Κανείς δεν απάντησε και αφού η κοινωνική λειτουργός έλεγξε άλλες διευθύνεις και τηλέφωνα που είχε, επέστρεψε στο σπίτι στις 4 Ιανουαρίου.  Αφού και πάλι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση επικοινώνησε με την αστυνομία. Οι αρχές δεν κινητοποιήθηκαν και τελικά η κοινωνική λειτουργός βρήκε ένα κλειδί από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Άνοιξε την πόρτα στις 9 Ιανουαρίου και βρέθηκε μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα.

Η μητέρα του μικρού παιδιού Σάρα Πις, 43 ετών, είδε για τελευταία φορά τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα μετά από καβγά που είχε με τον πρώην της. «Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Μπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός. Αλλά δεν έκαναν τίποτα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ξεφύγουν. Πρέπει να μπορούμε να βασιστούμε στους κοινωνικούς λειτουργούς για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή. Είχα τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο Μπρόνσον πέθανε από την πείνα επειδή πέθανε ο πατέρας του. Πιστεύεται ότι ο πατέρας πέθανε το νωρίτερο στις 29 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι αν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει να μπει όταν δεν έλαβε απάντηση στις 2 Ιανουαρίου, τότε ο Μπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός» δήλωσε.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2023 ένας γείτονας είχε επισκεφθεί τον Κένεθ και τον Μπρόνσον. Την επόμενη μέρα ο 60χρονος του είχε στείλει μήνυμα με το οποίο τον ευχαριστούσε για το ενδιαφέρον που έδειξε.

«Βρήκαν τον Μπρόνσον κουλουριασμένο στα πόδια του πατέρα του. Έμεινε εκεί μέσα στο σκοτάδι. Πρέπει να ήταν τόσο τρομαγμένος και να μην μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει. Μάλλον πίστευε ότι ο πατέρας του κοιμάται. Είναι τόσο τραγικό, μου ραγίζει την καρδιά. Ο Μπρόνσον άξιζε κάτι πολύ-πολύ καλύτερο. Ήταν ένα αξιαγάπητο αγοράκι. Πάντα χαμογελούσε και ήθελε μια αγκαλιά. Ήταν σαν όλα τα παιδάκια. Αγαπούσε το οτιδήποτε έκανε θόρυβο» δήλωσε ένας φίλος της οικογένειας.

Η αστυνομία του Λίνκολνσαϊρ ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την υπόθεση με τους θανάτους να μην θεωρούνται ύποπτοι. Η αδελφή του Μπρόνσον, Μέλανι έγραψε στο Facebook: «Το όμορφο αγοράκι άξιζε κάτι πολύ καλύτερο από αυτή τη ζωή. Σε αγαπάμε Μπρόνσον, θα είσαι για πάντα ένα κομμάτι μας και για πάντα ο μικρός μου αδελφός. Έχω πολύ θυμό μέσα μου αυτή τη στιγμή, ενώ θέλω απλώς να θυμάμαι το μικρό του χαμόγελο».