Η στιγμή που το ηφαίστειο της Ισλανδίας εκρήγνυται για τέταρτη φορά σε τρεις μήνες! (VIDEO)

Η δύναμη της φύσης αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά αξεπέραστη

Άκρως τρομακτικές αλλά και ταυτόχρονα εντυπωσιακές σκηνές καταγράφονται στην Ισλανδία, όπου το βράδυ του Σαββάτου εξερράγη για τέταρτη φορά από τον Δεκέμβριο το ηφαίστειο της χερσονήσου Ρέικιανες, κοντά στο Γκρινταβίκ, εκτοξεύοντας στάχτη και λάβα.

Στο βίντεο που ανέβασε ο λογαριασμός Dr AstroGeoTech στο YouTube φαίνεται η στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε στις 16 Μαρτίου, αλλά και τα ποτάμια της λάβας που ξεχύθηκαν στη συνέχεια σε πλάτος πάνω από τρία χιλιόμετρα. Η λάβα φαινόταν να ρέει γρήγορα προς τα βόρεια του Γκρινταβίκ, όπως και στον κύριο δρόμο που οδηγεί στην πόλη.

Η νότια Ισλανδία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το BBC μεταδίδει ότι πρόκειται για την πλέον ισχυρή έκρηξη μέχρι στιγμής. Το παγκοσμίου φήμης τουριστικό αξιοθέατο Blue Lagoon έχει εκκενωθεί, όπως και η κοντινή πόλη Γκρινταβίκ, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ισλανδίας RÚV.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας της χώρας, η έκρηξη έγινε μετά τις 20:00 τοπική ώρα, το Σάββατο μεταξύ Hagafell και Stora-Scogfell - βόρεια του Grindavik. Πρόκειται για παρόμοια τοποθεσία με την έκρηξη που σημειώθηκε στις 8 Δεκεμβρίου.