Η πιο τρομακτική διαδρομή με ποδήλατο κάτω από τη Γη! (VIDEO)

Εσείς θα κάνατε ποδήλατο στα έγκατα της Γης μέσα από τα πιο στενά τούνελ;

Υπάρχει μια ποδηλατική διαδρομή που αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους πιο έμπειρους ποδηλάτες. Είναι η Black Hole Trail (Διαδρομή της Μαύρης Τρύπας) και βρίσκεται μέσα στα εγκαταλελειμμένα τούνελ του ορυχείου μολύβδου και αργύρου στη Μεζίκα της Σλοβενίας.

Το ορυχείο αυτό ήταν ένα από τα παλαιότερα που είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη για την εξόρυξη των δύο μετάλλων και χρονολογείται από το 1665. Ωστόσο, έκλεισε το 1994 καθώς τα αποθέματα πλέον είχαν ελαττωθεί πάρα πολύ.

Για 25 χρόνια κανείς δεν είχε μπει στις παρατημένες εγκαταστάσεις του ορυχείου μέχρι που αποφασίστηκε να μετατραπεί σε μουσειακό χώρο αλλά και να δημιουργηθεί μια πρωτότυπη ποδηλατική διαδρομή.

Οι ποδηλάτες μπορούν να περάσουν από τα στενά, κλειστοφοβικά τούνελ καλύπτοντας μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων με πολλά μονοπάτια στην οποία κατεβαίνουν μέχρι και πέντε επίπεδα κάτω, περίπου 150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία από τους ποδηλάτες καθώς είναι επικίνδυνη σε πολλά σημεία με απότομα σημεία, ενώ η αίσθηση κλειστοφοβίας που δημιουργείται σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να αντέξει ο καθένας…