H βεβιασμένη ενηλικίωση της ElevenΗ εξέλιξη της Μίλι Μπόμπι Μπράουν αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι το Hollywood βιάζεται να μετατρέψει τα παιδιά του σε σεξουαλικά πρότυπα

Το 2016 η Μίλι Μπόμπι Μπράουν μας συστήθηκε ως Eleven στο πολύ επιτυχημένο Stranger Things του Netflix. Ήταν μόλις 12 ετών και με το κεφάλι της ξυρισμένο έμοιαζε ακόμα μικρότερη. Από την αμέσως επόμενη χρονιά όμως κάποιοι μέσα στο Hollywood και γενικότερα στο σύστημα της αμερικάνικης show biz άρχισαν να αντιμετωπίζουν την Μπράουν ως σεξουαλικό πρότυπο. Το περιοδικό "W" μάλιστα την έβαλε στο εξώφυλλο του και στη λίστα με τις "πιο σέξι τηλεοπτικές σταρ". Όχι ο χρόνος δεν είχε τρέξει, ήταν 13 χρονών.
Σήμερα η τηλεοπτική Eleven είναι 15 ετών και το πρόσωπο της βρίσκεται παντού. Ποζάρει με σέξι ρούχα και βαρύ μέικ απ, έχει συμβόλαια με κορυφαίες εταιρίες και παίρνει 350.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο. Μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η νεότερη παραγωγός στην ιστορία του Hollywood καθώς ανοίγει τη δική της εταιρία.
Όσο όμως και αν το "σύστημα" την παρουσιάζει ως σεξουαλικό πρότυπο και όσο και αν φιγουράρει σε λίστες με τις πιο σέξι σταρ η Μπράουν παραμένει ένα κορίτσι στην αρχή της εφηβείας του. Καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο περίπλοκες περιόδους στη ζωή κάθε ατόμου μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνει η πίεση της διασημότητας και το απαιτητικό πρόγραμμα.

Η μεγάλη διαφοροποίηση στην εικόνα της Μπράουν αποτυπώνεται πλέον και μέσα από τα social media. Τα αφελή σχόλια θαυμασμού και οι καρδούλες έχουν δώσει τη θέση τους σε ατάκες με σεξουαλικά υπονοούμενα αλλά και παραινέσεις να φέρεται και να ντύνεται σύμφωνα με την ηλικία της. Όπως μάλιστα αποκάλυψε η ίδια γνωστός ράπερ της έστελνε prive μηνύματα και ανέπτυξαν μια σχέση που προκάλεσε αντιδράσεις. 
Η 15χρονη πιθανότατα απολαμβάνει όλη αυτή την αναγνωσιμότητα,  και τις εκατοντάδες προτάσεις που δέχεται για φωτογραφίσεις και προωθήσεις προϊόντων. Όπως όμως σε κάθε παρόμοια περίπτωση το θέμα είναι ποιος προστατεύει αυτά τα διάσημα παιδιά και ποιος βάζει τα όρια.

Πόρτμαν ή Λι-Λο;

Το Hollywood, έχει την εμμονή να σπρώχνει προς την ενηλικίωση κάθε όμορφο κοριτσάκι. Βιάστηκε να μετατρέψει την "Eleven" σε σεξουαλικό πρότυπο και να την οδηγήσει να φέρεται σαν ενήλικη. Το έκανε στο παρελθόν σε δεκάδες περιπτώσεις με διαφορετικά αποτελέσματα. Γιατί για κάθε Νάταλι Πόρτμαν, η οποία κατάφερε να μείνει όρθια από τη λαίλαπα της δημοσιότητας, υπήρξαν δεκάδες Λίντσεϊ Λόχαν που καταστράφηκαν.
Όσοι γνωρίζουν την Μπράουν και το περιβάλλον της δηλώνουν σίγουροι ότι δεν θα κάνει τα λάθη της Λι-Λο ούτε θα ξεπεράσει τα όρια. "Η μόνη της αμαρτία είναι η επιτυχία της. είναι πολύ διάσημη, πολύ πλούσια, πολύ δημοφιλής και πολύ νέα" τονίζουν. Ο αντίλογος λέει πως η "Eleven" δεν φέρεται σύμφωνα με την ηλικία της, ντύνεται ιδιαίτερα προκλητικά και παρουσιάζεται ήδη ως σεξουαλικό πρότυπο.
Αναμφισβήτητο είναι πάντως πως όσο όμορφη, ώριμη ή έξυπνη κι αν είναι η Μιλί Μπόμπι Μπράουν, παραμένει μόλις 15 ετών.