Ο δολοφόνος με την κόμπρα


Ο Κουμάρ ήθελε να ξεφορτωθεί τη σύζυγο του και χρησιμοποίησε μια κόμπρα για να τη δολοφονήσει. Το σατανικό του όμως σχέδιο αποκαλύφθηκε

Όταν την βρήκε η μητέρας της, η Ούθρα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Ήταν ακίνητη και στο αριστερό χέρι υπήρχαν δύο ματωμένα σημάδια. Τη μετέφεραν άμεσα στο τοπικό νοσοκομείο της πόλης Κολάμ στη νότια Ινδία όπου διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη ήταν ήδη νεκρή.

Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι την είχε δαγκώσει ένα ιδιαίτερα δηλητηριώδες φίδι, πιθανότατα κόμπρα. Σε μια χώρα που οι επιθέσεις επικίνδυνων φιδιών είναι κάτι σύνηθες η υπόθεση θα έκλεινε άμεσα, όμως η οικογένεια της Ουθρα ζήτησε με επιμονή από την αστυνομία να διεξάγει έρευνα.

Τελικά δικαιώθηκε. Η Ούθρα πράγματι είχε πεθάνει από το δηλητήριο κόμπρας όμως ο πραγματικός δολοφόνος ήταν ο σύζυγος της. Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε χρησιμοποιήσει σαν όπλο ένα φίδι.

Ένας... ινδικός γάμος

Ο Σουράι Κουμάρ και η Ούθρα παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2018. Όπως οι περισσότεροι γάμοι στην Ινδία έτσι κι αυτός έγινε μέσω «προξενιού» και όχι έρωτα. «Θέλαμε να βρούμε κάποιον να την κάνει ευτυχισμένη. Ήταν ένα διαφορετικό κορίτσι, είχε μαθησιακές δυσκολίες. Θέλαμε έναν άντρα λοιπόν να την προσέχει» λέει ο αδελφός της Ούθρα, Βισού.

Ο Κουμάρ, ένας 27χρονος τραπεζικός υπάλληλος, αντιμετώπισε τον γάμο σαν μια ευκαιρία να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα. Ως προίκα πήρε 720 γραμμάρια χρυσού, ένα αυτοκίνητο και 500.000 ρουπίες (περίπου 6.500 ευρώ).

Έναν χρόνο μετά τον γάμο ήρθε το πρώτο τους παιδί, ένας γιός. Οι γονείς του Κουμάρ άρχισαν να πιέζουν αυτούς της Ούθρα να δώσουν κι άλλα χρήματα στο ζευγάρι. Ζήτησαν ακόμα και να καλύψουν τα έξοδα για τις σπουδές της αδελφής του Κουμάρ. Ο πατέρας της Ούθρα συμφώνησε να δίνει 8.000 ρουπίες (100 ευρώ) κάθε μήνα για να στηρίξει οικονομικά το ζευγάρι. «Η Ούθρα δεν σκεφτόταν ποτέ κακό για κανέναν. Δεν μπορούσε να καταλάβει ότι την εκμεταλλεύονταν» λέει ο Βισού.

Οι πρώτες προσπάθειες

Ο Κουμάρ ήταν δυσαρεστημένος από τον γάμο του και άρχισε να σχεδιάζει το πώς θα ξεφορτωθεί την Ούθρα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάπου στα τέλη του 2019 άρχισε να ασχολείται με τα δηλητηριώδη φίδια. Περνούσε ώρες στο Youtube βλέποντας βίντεο με φίδια και τους γητευτές τους όπως ο διάσημος στην Ινδία Βάβα Σουρές, γνωστός ως «Snake Master». Η θανατηφόρα οχιά Ράσελ τράβηξε την προσοχή του Κουμάρ. Αγόρασε λοιπόν μια για 10.000 ρουπίες (130 ευρώ) και έβαλε το σχέδιο του σε εφαρμογή.

Άφησε το φίδι ελεύθερο μέσα στο υπνοδωμάτιο και έκλεισε την πόρτα. Ζήτησε από την Ούθρα να του φέρει το κινητό του, το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα. Ήλπιζε ότι η οχιά θα δάγκωνε τη σύζυγο του. Η Ούθρα όμως είδε το ερπετό και έβαλε τις φωνές. Ο Κουμάρ αναγκάστηκε να πιάσει το φίδι. Το έβαλε σε μια σακούλα και λίγες μέρες μετά προσπάθησε ξανά.

Αυτή τη φορά ήθελε να είναι σίγουρος. Έριξε υπνωτικό στο φαγητό της Ούθρα και όταν αυτή αποκοιμήθηκε έβαλε την οχιά πάνω της. Αφού το φίδι δάγκωσε την κοπέλα ο Κουμάρ το πήρε και το άφησε έξω από το σπίτι.

Η Ούθρα ξύπνησε ουρλιάζοντας από τους πόνους. Ο Κουμάρ την πήγε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο και υποστήριξε ότι την δάγκωσε φίδι ενώ έπλενε ρούχα στην αυλή. Με τη βοήθεια των γιατρών η 27χρονη γλίτωσε και παρότι τόνισε ότι δεν είχε βγει στην αυλή  η υπόθεση δεν ερευνήθηκε.

Την αμέσως επόμενη ημέρα και ενώ η Ούθρα βρισκόταν στο νοσοκομείο, ο Κουμάρ άρχισε την αναζήτηση για να αγοράσει μια κόμπρα.

Μετά από 52 μέρες νοσηλείας η 27χρονη μεταφέρθηκε στο σπίτι των γονιών της. Δεν μπορούσε να περπατήσει και περνούσε την ημέρα της στο κρεβάτι.

Η κόμπρα

Μόλις 15 μέρες μετά το εξιτήριο ο Κουμάρ, έχοντας αγοράσει πλέον την κόμπρα, αποφάσισε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Έδωσε στην Ούθρα χυμό με υπνωτικό και όταν κοιμήθηκε άφησε την κόμπρα πάνω της. Το φίδι όμως δεν δάγκωνε την κοπέλα. Εκνευρισμένος ο Κουμάρ έπιασε το κεφάλι της κόμπρας και έβαλε, δύο φορές, τα δόντια της στο αριστερό χέρι της συζύγου του.

Η Ούθρα έσβησε από το δηλητήριο του φιδιού αλλά ο Κουμάρ θα πλήρωνε για το έγκλημα του. Το να χρησιμοποιήσει ένα δηλητηριώδες φίδι σαν όπλο ήταν σατανικό όμως το γεγονός ότι πίεσε ο ίδιος τα δόντια της κόμπρας στο χέρι της Ούθρα τον αποκάλυψε. Οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι τα σημάδια ήταν πολύ μεγάλα για να έχουν γίνει με φυσικό τρόπο. Επιπλέον οι κόμπρες μετά τις 8μ.μ. βρίσκονται ουσιαστικά σε λήθαργο και πρέπει να τις προκαλέσεις για να αντιδράσουν. Κατά τη διάρκεια της δίκης μάλιστα οι ερευνητές παρουσίασαν ένα βίντεο που δεν άφησε αμφιβολίες. Άφησαν βραδινές ώρες μια κόμπρα πάνω σε μια κούκλα. Το φίδι κινούταν νωχελικά και δεν δάγκωνε. Το έκανε μόνο αφού το προκάλεσαν πάρα πολλές φορές χτυπώντας το με ένα ψεύτικο χέρι. Επίσης δεν υπήρχε εξήγηση για το πώς ένα τέτοιο φίδι κατάφερε να μπει στο υπνοδωμάτιο της Ούθρα. Τέλος, θα ήταν αδύνατο για ένα άτομο που έχει δεχθεί δάγκωμα από κόμπρα να παραμείνει κοιμισμένο. Η Ούρθα έπρεπε να πεταχτεί από τον πόνο αλλά δεν το έκανε γιατί ο Κουμάρ της είχε δώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικού.

Στην δίκη κατέθεσε ακόμα και ο Βάβα Σουρές, το είδωλο του Κουμάρ και επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα δαγκώματα δεν έγιναν φυσικά. «Ένα φίδι που δαγκώνει για να προστατευτεί δεν θα το κάνει δύο φορές γιατί θέλει να κρατήσει το δηλητήριο του. Επιπλέον η Ούθρα μετά το δάγκωμα έπρεπε να σηκωθεί ουρλιάζοντας» κατέθεσε.

Η νεκροψία που έγινε στο φίδι, το οποίο βρήκε στο δωμάτιο ο αδελφός της Ούρθα, έδειξε ότι δεν είχε φάει τίποτα για μια εβδομάδα. Όπως τόνισαν οι ειδικοί μια κόμπρα που είναι ελεύθερη τρώει τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Αυτό αποδείκνυε ότι το ερπετό του οποίου το δηλητήριο σκότωσε την 27χρονη, ήταν αιχμάλωτο.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης τον Τσαβαρουκάβου Σουρές, τον άνθρωπο που πούλησε την κόμπρα στον Κουμάρ. Ομολόγησε πως ο δράστης του επιβεβαίωσε ότι σκότωσε την σύζυγο του με την κόμπρα και του τόνισε πως πρέπει να μην μιλήσει γιατί θα είχε και ο ίδιος μπλεξίματα με τις αρχές.


Ισόβια

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην Ινδία και τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Η δίκη καλύφθηκε διεξοδικά και μάλιστα έφερε στο φως και άλλες περιπτώσεις δολοφονίας με δηλητηριώδες φίδι. Ο Κουμάρ φυλακίστηκε και τον Οκτώβριο του 2021 η δίκη ολοκληρώθηκε. Καταδικάστηκε σε ισόβια για την δολοφονία της Ούθρα. Άκουσε την απόφαση στωικά χωρίς να δείξει κάποιο συναίσθημα

Η οικογένεια της Ούθρα προσπαθεί να συμβιβαστεί με την απώλεια και έχει εστιάσει στον μόλις δύο χρονών γιό της, ώστε να μεγαλώσει ευτυχισμένος και να μάθει ποια ήταν η μητέρα της. «Του δείχνουμε τη φωτογραφία της. Χαμογελάει και λέει: Ούθρα μαμά, Ούθρα μαμά. Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να ξέρει ποια ήταν η μητέρα του» λέει ο Βισού.