Σκότωσε μια άγνωστη, για να δει... πώς είναι

Ένα έγκλημα απίστευτης βιαιότητας προέκυψε εξαιτίας της... περιέργειας


Η Γιουνγκ Γιου-Γιουνγκ από τη Νότια Κορέα στα 23 της λάτρευε να περνά τον χρόνο της διαβάζοντας φανατικά βιβλία για εγκλήματα και βλέποντας αντίστοιχες εκπομπές. Παράλληλα, ήταν άνεργη οπότε είχε άπλετο χρόνο να αφιερώνει στην αγαπημένη της συνήθεια.

Μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισε να προσπαθήσει να υλοποιήσει η ίδια τα όσα είχε μάθει μέσα από αυτήν της την «ψύχωση» και να δολοφονήσει μια άγνωστη απλώς από καθαρή… περιέργεια.

Η Γιουνγκ τελικά τον περασμένο Μάιο συνάντησε μια δασκάλα αγγλικών, την οποία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Την είχε εντοπίσει μέσω μιας εφαρμογής online tutoring για δασκάλους στο διαδίκτυο. Η 23χρονη αναζητούσε για μήνες το θύμα της μέσω της εφαρμογής. Μάλιστα, φέρεται να επικοινώνησε με περισσότερα από 50 άτομα, προτιμώντας κυρίως τις γυναίκες και ρωτούσε εάν έκαναν μαθήματα στο σπίτι.

Το έγκλημα

Τελικά, τον Μάιο του 2023, παριστάνοντας τη μητέρα ενός παιδιού Λυκείου που χρειαζόταν μαθήματα αγγλικών, ήρθε σε επαφή με μια 26χρονη δασκάλα, η οποία ζούσε στην πόλη Μπουσάν και η ταυτότητά της δεν έχει αποκαλυφθεί από την αστυνομία.

Την ημέρα του ραντεβού, η Γιουνγκ Γιου-Γιουνγκ εμφανίστηκε στο σπίτι της δασκάλας φορώντας μια στολή μαθήτριας που είχε αγοράσει online. Οι αρχές υποθέτουν ότι με την εμφάνιση αυτή και χάρη στον μικροκαμωμένο σωματότυπό της, το θύμα πίστεψε ότι είναι πράγματι κάποια μαθήτρια.

Όταν η δασκάλα την υποδέχτηκε στο σπίτι της, η 23χρονη της επιτέθηκε, μαχαιρώνοντάς την πάνω από 100 φορές. Μάλιστα, συνέχιζε την επίθεση και αφού το θύμα είχε πεθάνει. Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί.

Μετά την επίθεση αγόρασε από ένα κοντινό σούπερ μάρκετ μεγάλα ρολά με σακούλες σκουπιδιών και πολλά μπουκάλια χλωρίνης. Επίσης γύρισε σπίτι της, πήρε μια μεγάλη βαλίτσα και επέστρεψε στο σπίτι του θύματος.

Διαμέλισε το πτώμα και για να ξεφορτωθεί κάποια από τα κομμάτια κάλεσε ένα ταξί και μετέβη σε απομακρυσμένη περιοχή κοντά σε ποτάμι, βόρεια του Μπουσάν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η Γιούνγκ ήθελε να δημιουργήσει την εικόνα ότι το θύμα της απλώς εξαφανίστηκε. «Κράτησε το κινητό της γυναίκας, την ταυτότητα και το πορτοφόλι της προσπαθώντας να δημιουργήσει το τέλειο έγκλημα», ανέφεραν οι αρχές.

Τελικά το σχέδιο της δεν ήταν τόσο τέλειο όσο το είχε φανταστεί. Οι αρχές έφτασαν πολύ γρήγορα στα ίχνη της καθώς ο οδηγός του ταξί την υποπτεύθηκε και επικοινώνησε με την αστυνομία. Την είχε δει να πετάει μια ματωμένη βαλίτσα στο δάσος. Η αστυνομία εντόπισε τη βαλίτσα, ενώ αργότερα ανακάλυψαν στο σπίτι της Γιούνγκ τα υπόλοιπα μέρη του σώματος της γυναίκας.

Οι αρχές την συνέλαβαν και όταν άρχισαν να την ερευνούν περισσότερο ανακάλυψαν από το ιστορικό των περιηγήσεών της στο Ίντερνετ ότι έψαχνε για μήνες να βρει τον τέλειο τρόπο να σκοτώσει έναν άνθρωπο και στη συνέχει να ξεφορτωθεί το πτώμα.

Παράλληλα, οι αρχές πιστεύουν ότι για την «έρευνά» της πήρε πληροφορίες από αστυνομικά μυθιστορήματα και σειρές. Μάλιστα, το αρχείο της Γιούνγκ από την δανειστική βιβλιοθήκη που πήγαινε έδειξε ότι είχε δανειστεί δεκάδες τέτοια βιβλία τους μήνες πριν από την δολοφονική της επίθεση.

Ωστόσο δεν φαίνεται να ακολούθησε τις οδηγίες που είχε βρει καθώς εκτός του ότι πήρε ταξί ενώ είχε μαζί της μια ματωμένη βαλίτσα παράλληλα δεν κατέβαλε προσπάθειες να αποφύγει κάμερες, που την κατέγραψαν να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι πολλές φορές.

«Φαίνεται ότι δεν ήταν σε θέση να σκεφτεί το ‘επόμενο βήμα’ μετά την δολοφονία καθώς ήταν απορροφημένη από την επιθυμία της να σκοτώσει έναν άνθρωπο», ανέφερε ο Μπάε Σανγκ-χουν, ένας δημιουργός προφίλ εγκληματιών και καθηγητής αστυνομικής διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Woosuk.

Η Γιούνγκ τελικά ομολόγησε το έγκλημα τον Ιούνιο και ζήτησε επιείκεια λέγοντας ότι είχε παραισθήσεις και άλλες ψυχικές διαταραχές. Στην εξέταση που της έκαναν ειδικοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι συγκέντρωνε υψηλή βαθμολογία σε τεστ ψυχοπάθειας.

Απλή περιέργεια ή κάτι περισσότερο

Οι ειδικοί ψυχολόγοι δήλωσαν έκπληκτοι από την ψυχρότητα με την οποία χειρίστηκε το νεκρό πτώμα του θύματος.

«Ένας άνθρωπος συνήθως πανικοβάλλεται και τρομοκρατείται, όταν σκοτώνει κάποιον ακόμα και αν είναι εγκληματίας. Ωστόσο, η εικόνα της Γιούνγκ να πηγαίνει σπίτι της, για να πάρει την βαλίτσα με την οποία θα κουβαλούσε το διαμελισμένο  πτώμα δεν δείχνει κανένα σημάδι τρόμου ή πανικού», λέει η καθηγήτρια δικαστικής ψυχολογίας, Λι Σο-Γιούνγκ του Πανεπιστημίου Κιόνγκι, η οποία χαρακτήρισε την συμπεριφορά της 23χρονης «ασυνήθιστη».


Στο δικαστήριο έγινε επίσης γνωστό ότι η Γιούνγκ άλλαζε συνεχώς την κατάθεσή της στους αστυνομικούς. Αρχικά είχε πει ότι κάποιος άλλος σκότωσε τη γυναίκα και ότι η ίδια είχε απλώς μεταφέρει τη σορό της. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι σκότωσε τη γυναίκα μετά από κάποια έντονη λογομαχία. Τελικά ομολόγησε ότι ήθελε να διαπράξει έναν φόνο οδηγημένη από την εμμονή της με τις σειρές και τις εκπομπές με εγκλήματα.

Ωστόσο, η Λι Σο-Γιούνγκ δίνει μια βαθύτερη εξήγηση σχετικά με τι θα μπορούσε να οδηγήσει μια 23χρονη να σκοτώσει με τόσο άγριο τρόπο μια σχεδόν συνομήλικη σε αυτήν γυναίκα, η οποία της ήταν άγνωστη.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι η Γιουνγκ ήθελε να έχει αυτό που είχε η δασκάλα, όπως την κοινωνική της θέση και το ακαδημαϊκό της υπόβαθρο, και γι' αυτό επέλεξε αυτό το θύμα», ανέφερε η Λι, επισημαίνοντας ότι η 23χρονη κρατούσε την ταυτότητα του θύματος ακόμη και αφού πέταξε τη βαλίτσα με το νεκρό σώμα.

Σύμφωνα με την νομικό, η απομονωμένη και αντικοινωνική ζωή της Γιουνγκ ίσως βοήθησε  να φτάσει στο έγκλημα.

«Φαίνεται ότι η ψυχοπάθεια της Γιούνγκ ‘ξύπνησε’ ενώ ζούσε μια απομονωμένη ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Μπάε Σανγκ-χουν.

Αφού τελείωσε το σχολείο, ο Γιουνγκ έζησε απομονωμένη για πέντε χρόνια στο σπίτι με τον παππού της χωρίς φίλους και δεν εργάστηκε ποτέ.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Γιουνγκ να μην ήταν σε θέση να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τον εικονικό κόσμο των δολοφονιών στον οποίο βρισκόταν», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Γιούνγκ δεν είχε ποτέ διαγνωστεί ή λάβει θεραπεία για ψυχιατρική πάθηση.

Η ετυμηγορία

Πάντως το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της Γιούνγκ για «παράνοια», καθώς έκρινε ότι το έγκλημα είχε σχεδιαστεί και διαπραχθεί με προσοχή και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει από κάποιον που ζει χαμένος σε ψευδαισθήσεις. Μάλιστα, οι εισαγγελείς ζήτησαν τη θανατική ποινή, η οποία είναι ακόμα σε ισχύ στη χώρα αν και από το 1997 δεν έχει εκτελεστεί κανείς. Τελικά, το δικαστήριο την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Πηγαίνοντας στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή της, η Γιουνγκ φορούσε μάσκα και ένα καπέλο. Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε μπροστά στον Τύπο μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς της μια μέρα νωρίτερα.

«Ζητώ συγγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του», ανέφερε. Όταν οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν γιατί προσπάθησε να καλύψει το φόνο απάντησε: «Νομίζω ότι είχα χάσει το μυαλό μου».